Virusdan qorunmaq, immuniteti gücləndirmək üçün dərman lazım deyil?

Virusdan qorunmaq, immuniteti gücləndirmək üçün dərman lazım deyil?"Aylardır həyat tərzimizi dəyişdirən COVID-19 infeksiyası ilə bağlı bəzi mənbələrdən gələn məlumatlara əsaslanaraq əldə etdiyiniz virus əleyhinə dərman vasitələrini istifadə etməyin".
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, bunu pediatr-infeksionist Həmid Hacıağayev açıqlayıb. Həkim bildirib ki, "Tamiflu", "Arbidol", eləcə də onların bənzəri olan digər vasitələr koronavirusa qarşı təsdiqlənmiş təsirə malik deyillər: "Xahiş edirəm, təşvişə düşüb orqanizminizi boşuna zəhərləməyin. Xüsusən "profilaktika" məqsədilə bu kimi təsirsiz dərmanları istifadəsi cəfəngiyyatdır. Çox diqqətli olun. Unutmayın ki, dünya uzrə COVID-19 infeksiyasına qarşı istifadə olunan bütün dərmanlar sadəcə, eksperiment xarakterini daşıyır".
Həkim-anestezioloq Şahin Məmmədov da "Arbidol", "Kaletra", "Tamiflu" kimi  dərmanlarının virusa qarşı əhəmiyyətinin olmadığını bildirib: "Bunların heç bir müsbət effekti sübuta yetirilməyib. Hazırda COVID-19-a qarşı heç bir preparat icad edilməyib.
Amma virusu ciddiyə alın. Çalışın yoluxmayın! Çünkü siz yoluxduqdan sonra virusu əlavə xəstəlikləri olan, yaşlı insanlara keçirə bilərsiz, onlar xəstəliyi ağır keçirə bilər. Maska çağırışını mən bunun üçün edirəm. Sosial məsafəni qoruyumağınızı da o 10 % insana görə xahiş edirəm".
Həkim apteklərdə C vitamini, sink tapılmaması barədə deyilənlərə münasibət bildirərək deyib ki, bunları aptekden almağa heç ehtiyac da  yoxdur: "Çünki əvvəla satılan C vitamini sintetikdir. İkincisi, zatən sizə yüksək doza lazım deyil. Vitamin C və sink immuniteti artırmır. Sadəcə, bunların çatışmazlığı yaranmasın. Artıq doza tamamilə mənasızdır. Çatışmazlığın qarşısını təbii vasitələrlə almaq daha məsləhətdir. Təbii C vitamini mənbələri ən çox brokkoli, gül kələm, limon, digər sitrus meyvələri, çiyələk, kartof və pomidordur. Profilaktik məqsədlə sinki də aptekden almayın. Yüksək dozada sinkin heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Ən güclü təbii sink mənbəyi ətdir. Ət, toyuq, balıq və süd məhsulları-qatıq, süzmə, kəsmik, pendirdir. Vegeterianlar lobya, badam, qoz findıq, paxla ilə sink ehtiyaclarını ödəyə bilər".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1303   Tarix: 12 iyul 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

turlar.az

kosmetoloq qadın geyimi toy gecesi qonaq otağı üçün pərdələr saclarin horulmesi endokrin sistem her sey daxil kosmetika yemek reseptleri hakışta qiz evi ucun dieta xanım az