sebet.az onlayn maqazin

Xəmiraşı

XəmiraşıƏrzaqlar:Xəmiraşı

300-400 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti

1 st bişmiş lobya

1 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1ç.q nanə qurusu

Duz

Istiot

Zövqə görə keşniş və şüyüd

Xəmir üçün:

1 st un

1 yumurta

1/4 ç.q duz

Su aparanadək (ilıq su)

Yuxanı yaymağa əlavə 2-3 x.q un

Hazırlanması:

Una yumurta, duz və su əlavə edib normal xəmir yoğururuq.

XəmiraşıBir kündə olur.

XəmiraşıÇəkilmiş ətə söğanı sürtgəcdən keçirib duz və istiot töküb qarışdırırıq.

XəmiraşıBalaca küftəciklər hazırlayırıq.

XəmiraşıKündəni un töküb nazik yuxa yayırıq.

XəmiraşıYuxanı unlayırıq.

XəmiraşıOxlova bükürük.

XəmiraşıXəmiraşıOxlovu içindən çıxardırıq.

XəmiraşıBıçaq vasitəsi ilə nazik lentvari kəsirik.

XəmiraşıXəmiraşıSu qaynamağa başlayanda duz töküb küftəcikləri icinə tökürük. Kəfini yığdıqdan sonra yağını tökürük. 30 dəqiqə qaynayır.Sonra lobyanı da əlavə edirik.

XəmiraşıYeməyin suyunu qarışdıra-qarışdıra kəsdiyimiz xəmi tökürük.

Xəmiraşı15-20 dəqiqə qaynayır. Sonra zövqə görə keşniş və şüyüd xırda doğrayıb tökürük. Nanə qurusu əlavə edirik.

XəmiraşıBir daha duzuna baxıb yetərincə duzunu töküb istiotunu əlavə edirik.

XəmiraşıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1670   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Əriştə

7 oktyabr 2013 1539

Toyuq şorbası

7 oktyabr 2013 1175

Bozbaş

7 oktyabr 2013 1546

sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler toy makiyajlari hamiləlik qadin sayti milli yemekler ciyer qovurma saç kəsimləri gavali murebbesi xeberler son xeberler kosmetika siçan oglanın qız ili lüt olması