Xəmiraşı

XəmiraşıƏrzaqlar:Xəmiraşı

300-400 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti

1 st bişmiş lobya

1 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1ç.q nanə qurusu

Duz

Istiot

Zövqə görə keşniş və şüyüd

Xəmir üçün:

1 st un

1 yumurta

1/4 ç.q duz

Su aparanadək (ilıq su)

Yuxanı yaymağa əlavə 2-3 x.q un

Hazırlanması:

Una yumurta, duz və su əlavə edib normal xəmir yoğururuq.

XəmiraşıBir kündə olur.

XəmiraşıÇəkilmiş ətə söğanı sürtgəcdən keçirib duz və istiot töküb qarışdırırıq.

XəmiraşıBalaca küftəciklər hazırlayırıq.

XəmiraşıKündəni un töküb nazik yuxa yayırıq.

XəmiraşıYuxanı unlayırıq.

XəmiraşıOxlova bükürük.

XəmiraşıXəmiraşıOxlovu içindən çıxardırıq.

XəmiraşıBıçaq vasitəsi ilə nazik lentvari kəsirik.

XəmiraşıXəmiraşıSu qaynamağa başlayanda duz töküb küftəcikləri icinə tökürük. Kəfini yığdıqdan sonra yağını tökürük. 30 dəqiqə qaynayır.Sonra lobyanı da əlavə edirik.

XəmiraşıYeməyin suyunu qarışdıra-qarışdıra kəsdiyimiz xəmi tökürük.

Xəmiraşı15-20 dəqiqə qaynayır. Sonra zövqə görə keşniş və şüyüd xırda doğrayıb tökürük. Nanə qurusu əlavə edirik.

XəmiraşıBir daha duzuna baxıb yetərincə duzunu töküb istiotunu əlavə edirik.

XəmiraşıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3408   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler sac duzumleri geyim necə seçməli cantalar 2024 bürclərin sevgi cədvəli əkizlər bürcü darcin faydasi kosmetika novruz hakista oyunlar faydalı məsləhətlər veten haqqinda bayatilar veten haqqinda bayati