Xərçəng xəstəliyinin GİZLİ DƏRMANI AŞKARLANDI
Arizona Universiteti (ABŞ) alimləri aşkar ediblər ki, kök şirəsinin müntəzəm istehlakı xərçəng xəstəliyinin riskini azaldır və həmçinin insanda artıq mövcud olan xərçəng şişlərinin inkişafını ləngidir.
Rsute.ru saytı xəbər verir ki, alimlər kök şirəsinin xərçəng əleyhinə effektini süd vəzi xərçəngindən əziyyət çəkən bir qrup qadın üzərində yoxlayıblar.
3 həftə ərzində qadınlar hər gün 1 stəkan kök şirəsini istehlak edirdi. Eksperimentin sonunda alimlər qadınları müayinə ediblər . Məlum olub ki, xərçəng hüceyrələrinin bölünməsi prosesi ləngiyib. Mütəxəssislərin fikrinə görə, bunun səbəbi kökün tərkibində çoxlu miqdarda olan "karotinoid" maddələridir.
Alimlər belə hesab edir ki, kök şirəsinin müntəzəm olaraq istehlakı (gün ərzində 1 stəkan kifayət edir) süd vəzi, yoğun bağırsaq, sidik kisəsi və kişilərdə prostat vəzi xərçənginin riskini azaldır. Eyni zamanda alimlər xəbərdarlıq edir ki, kök şirəsini 1 stəkandan artıq istehlakı ziyanlıdır.
Kök və kök şirəsi həmçinin immun sisteminə müsbət təsir edir, görməni və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır.
Saglamolun.Az
f Paylaş








İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Leps toy icazəsi üçün Putinə məktub yazacaq
Murat Övüç həbsdən məktub yazdı - Günahım nədir, bilmirəm
Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin
Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb
Türkanın səsi batdı, müalicəyə başladı
Gülay konsert verməyə hazırlaşır
Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB