Yaddaşınızın güclü, beyninizin sağlam olmasını istəyirsinizsə - bunları edin

Yaddaşınızın güclü, beyninizin sağlam olmasını istəyirsinizsə - bunları edinYaddaşı və beyin fəaliyyətini gücləndirməyə kömək edən bir çox qida növü var.
Milli.Az musavat.com-a istinadən xəbər verir ki, bu qidalar antioksidantlarla, vitaminlər və sağlam yağlarla zəngindir, beyindəki hüceyrə fəaliyyətini stimullaşdırır və yaddaş qabiliyyətini artırır.
Yaddaşı gücləndirən bəzi faydalı qidalar bunlardır:
Qoz və badam - Omeqa-3 və E vitamini ilə zəngin olan qoz və badam yaddaş və beyin sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Qoz, xüsusən də zehni fəaliyyəti dəstəkləməyə kömək edən antioksidantlarla doludur.
Qarağat və digər giləmeyvələr - Antioksidantlar və C vitamini ilə zəngin olan qarağat yaddaşı gücləndirir və beyinin yaşlanma prosesini ləngidir.
Somon və digər yağlı balıqlar - Somon, sardina kimi balıqlar omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir ki, bu da beyinə faydalıdır və yaddaşı inkişaf etdirir.
Avokado - Avokado tərkibindəki sağlam yağlar sayəsində qan dövranını yaxşılaşdırır, beyinə qan axınını təmin edir və diqqəti artırmağa kömək edir.
Yaşıl çay - Yaşıl çay konsentrasiyanı artırır, yaddaşı gücləndirir və beyinə antioksidant təsir edir.
Brokoli - K vitamini və antioksidantlar baxımından zəngin olan brokoli beynin fəaliyyətini stimullaşdırır və yaddaşın uzun müddət yaxşı qalmasına kömək edir.
Tünd şokolad - Flavonoidlər və antioksidantlar olan tünd şokolad diqqət və yaddaşı yaxşılaşdırır. Ancaq miqdarına nəzarət etmək vacibdir.
Bu qidaları müntəzəm olaraq qəbul etmək yaddaşın qorunması və güclənməsinə töhfə verə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 703   Tarix: 10 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

50 yaşdan sonra bu qidalardan İMTİNA EDİN

Rus endokrinoloqu Mariya Kaloşina 40-50 yaşdan sonra insanların qızardılmış yeməklər və yarımfabrikatlardan uzaq durmasını tövsiyə edib. Qızardılmış yeməklərin qabığında xeyli miqdarda kanserogen maddələr olur. O qeyd edi

.

İmmuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı meyvələr hansılardır?

İmmuniteti gücləndirmək və viruslu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün bəzi meyvələr xüsusilə faydalıdır. Bu meyvələr vitaminlərlə zəngin olduğu üçün immunitet sistemini dəstəkləyir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur

.

Evliliyin kişilik hormonuna təsiri araşdırıldı - İllərdir səhv müalicə edilirmiş

Son araşdırma göstərir ki, testosteronun normal səviyyədə olduğu kişilərdə zəifləmiş cinsi istəyi müalicə etmək üçün testosteron təyinatlarının təsiri azdır və ya heç yoxdur. nypos-ta istinadla xəbər verir ki, tədqiqatd

.

Mədəyə ziyandır, amma arıqladır - Acılı yeyək ya yox?

Dünyanın bir çox mətbəxində olduğu kimi, bizim də mətbəximizdə acılı yeməklər bəyənilir. Bəs acılı yeməklər sağlamlığımıza necə təsir edir? . xəbər verir ki, "British Journal of Nutrition" jurnalında bibərlə bağl

.

"Respublikanski"nin xəstələri yollarda qalıb

Respublika Klinik Xəstəxanasında təmir aparılması xəstələr üçün çətinliklər yaradıb. Hazırda vətəndaşlar əvvəlcə xəstəxanaya üz tuturlar, oradan onların bir hissəsi Bilgəhdə yerləşən modul tipli xəstəxanaya yönləndirilər

.

Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏR

Bəzi dondurulmuş tərəvəzlər xolesterolu azaltmağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edən lif və qida maddələrindən ibarətdir. . -ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, mütəxəssislər qida rasionunuza hansı qidaları

.

Gecələr bunları yeməyin, yoxsa

Gecələr tərəvəz yeməməlisiniz. Beləki, qaz əmələ gətirən tərəvəzlər (paxlalılar) mədədə şişkinlik və ağrıya səbəb olur, həmçinin nişasta ilə zəngin tərəvəzlər (kartof, şirin kartof, qarğıdalı) qlükoza səviyyəsini artırı

.

Qış mövsümünə hazırlıq - Bədənin bu vitaminlərə ehtiyacı var

Qış mövsümünə keçid zamanı bədən immuniteti gücləndirmək və mövsümi xəstəliklərdən qorunmaq üçün müəyyən vitaminlərə daha çox ehtiyac duyur. əsas vitaminlər və onların faydaları haqqında sizə məlumat verir:. Vitamin C (Askorbi

.

Bu çörəklərdən uzaq durun - Həzm sistemini məhv edir

Həzm sistemi üçün zərərli hesab edilən çörək növləri adətən emal edilmiş tərkibi və az qida dəyəri ilə seçilir. xəbər edir ki, bu növ çörəklər uzunmüddətli istehlakda həzm sisteminə mənfi təsir göstərə bilər:. Ağ çörək. Tərkibi

turlar.az

sonxeber.az qadin sayti maskalar qis geyimləri 2024 doğuşdan sonra prostat vəzi zirinc faydalari ayaqqabı vətən eqreb nizami gəncəvi paxlava əqrəb