Yemək zamanı ortaya çıxan XƏRÇƏNG ƏLAMƏTİ

Yemək zamanı ortaya çıxan XƏRÇƏNG ƏLAMƏTİAmerika Cons Hopkins Universitetinin eksperti Ann Mari Lennon xərçəngin çox vaxt diqqətdən kənarda qalan bir neçə əlaməti haqqında danışıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə "The Mirror" məlumat yayıb.
Müxtəlif xərçəng növləri təhlükəli siqnallar olan müxtəlif simptomlara səbəb olur. Ancaq insanlar həmişə onlara diqqət yetirmirlər.
Ən çox görülən simptomlar arasında davamlı yorğunluq, öskürək, dəri altında topaqlar, çəki artımı və ya itkisi, bağırsaq və ya sidik kisəsi funksiyasında dəyişikliklərdir. Xərçəngin hər hansı bir əlamətini görməməzlikdən gəlmək olmaz, çünki xəstəliyi ilkin mərhələdə aşkar etməklə onu yüksək ehtimalla məğlub etmək mümkündür.
Lennonun fikrincə, xərçəngin beş əlaməti var ki, onlara heç vaxt məhəl qoyulmur, lakin insanlar buna məsuliyyətsiz yanaşmamalıdırlar:
yemək udmaqda çətinlik və ya yemək zamanı toxluq hissi;
nəfəs darlığı;
qanaxma;
dəri altında topaklar;
normal bədən funksiyaları dəyişir.
Hamısı çox tez-tez görünməyə başlayırsa və ya bir insanın ümumi vəziyyəti pisləşirsə, dərhal həkimə müraciət etməlisiniz.
Xüsusilə, ağır yük tələb etməyən adi fəaliyyətlər nəfəs darlığına səbəb olarsa, bu, anormal bir haldır və xərçəngdən xəbər verə bilər. Bir sıra qanaxma növləri də xərçəngə işarə edə bilər. Öskürək, nəcisdə və ya sidikdə qan olması və ya anormal vaginal qanaxma ilə əlaqəli olan bunların hər biri onun səbəblərini müəyyən etmək üçün səbəbdir.
Bir insanın dəri altında topaklar varsa, o zaman həm xərçəng, həm də digər xəstəlikləri göstərə bilər.
Bədənin funksiyalarının dəyişdirilməsi nə deməkdir? Mütəxəssis qəfil qəbizlik, ishal, sidiyə çıxmada çətinlik və ya natamam bağırsaq hərəkətlərini qeyd edib. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 706   Tarix: 07 sentyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qanın tünd rəngdə olması nəyin əlamətidir?

Qan rəngi bədəndəki oksigen miqdarını göstərir. bildirir ki, əgər qanın rəngi açıqdırsa tərkibindəki oksigenin miqdarının kifayət qədər olduğunu göstərir. Əgər qanın rəngi tünddürsə, bu qandakı oksigenin az olduğunu bildiri

.

Təzyiq dərmanını səhər, yoxsa axşam içməli?

Hipertoniyaya qarşı təzyiq salıcı dərmanları günün hansı saatında içmək lazımdır ki, xəstələr özlərini qorusun?. -a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkimlər Yelena Malışeva və German Gandelman hipertoniklərə tövsiyələ

.

Niyə yazda günəş eynəyi taxılmalıdır? - MARAQLI FAKT

Bir çox mütəxəssis yaz aylarında eynəkdən istifadə etməyi məsləhət görürlər. -a istinadən bildirir ki, yazda günəş işığı gözlərə daha çox zərər verir. Günəş eynəkləri gözlərinizi zərərli ultrabənövşəyi şüalardan qorumaqd

.

Qan durulducu dərmanlardan istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ – Ölüm riski yaradır

Bu gün çoxları həkim məsləhəti və resept olmadan apteklərdən müxtəlif dərmanlar alıb istifadə edirlər. Həkim rəyi olmayan dərmanların qəbulu də çox zaman ciddi fəsadlara səbəb olur. Vətəndaşların reseptsiz aldıqları dərmanla

.

Dondurma sağlamlığa zərərlidir?

Havaların istiləşməsi ilə insanların dondurmaya marağı daha da artır.   -a istinadən bildirir ki, dietoloqların fikrincə, yağ, şəkər və ümumi kalorilərin çoxluğuna baxmayaraq, dondurma pəhrizin bir hissəsi ola bilər. Qa

.

Allergiya xəstələri çiçəkləmə mövsümündə nə etməlidir?

Allergiya xəstələri çiçəkləmə mövsümündə özlərini qorumaq üçün xırdavat mağazalarından qoruyucu eynək əldə edib taxa bilərlər. -ə istinadən bildirir ki, bunu rusiyalı immunoloq-allerqoloq Vladimir Bolibok bildirib. Mütəxəssi

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Mədə ağrısı. Səbəbləri və ev üsulu ilə müalicəsi

Mədə ağrısı hər kəsə tanışdır: Bəzən tez öz-özünə yox olur, bəzən isə şiddətli ağrıları həm gündüz, həm də gecə narahatçılıq yaradır. Hansı hallarda təcili tibbi yardım axtarmaq lazımdır və nə vaxt öhdəsindən gələ bilərsiniz

.

Duzlu yemək də xərçəng yaradır - Onkoloq

Yağlı, qızarmış qidaların xərçəng riski yaratdığını bilirdik. Artıq duzlu qidalar da bura daxil edilib. -a istinadən xəbər verir ki, onkoloq Yevgeniy Çeremuşkin bu qidaları nə ilə əvəz etmək yollarını açıqlayıb. "Xərçəngdə

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram yay kolleksiyasi qadin sayti evlilik xına bəzəkləri doğum hekayələri dieta kosmetika faydalı maskalar novruz bayramina aid hakistalar haxisdalar rus dili 2ci ders oyunlar