Yüksək xolesterolu olanlar üçün 5 ən yaxşı pendir - Dietoloqların məsləhəti
Dietoloqlar xolesterol səviyyələrini izləyənlər üçün ən yaxşı olan beş pendir növünü açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən həmin pendir növlərini sizə təqdim edir:
Mozzarella
Dietoloq Cim Vayta görə, pendir pəhrizə inanılmaz bir əlavədir, çünki tərkibindəki zülal və kalsium əzələlərin qurulmasına, D vitamini isə sümüklərin möhkəmliyinə kömək edir.
Kəsmik
Dietoloq Amanda Sausdanın fikrincə, kəsmik ürək-damar sağlamlığı üçün əla seçim ola bilər. Çünki tərkibində yüksək protein və az yağ var. Sausda, bağırsaq mikrobiomunuz üçün fermentləşdirilmiş kəsmik seçməyi tövsiyə edib.
Feta
Dietoloq Lezli feta pendirinin istehlakını tövsiyə edib. Bu pendirin unsiyasında cəmi 25 milliqram xolesterol var və doymuş yağ (3,5 qram) daha azdır.
Rikotta
Bu, sağlam qida mütəxəssisi Bonkinin tövsiyə etdiyi başqa bir pendir növüdür. Rikotta 19 milliqram xolesterol və 3 qram doymuş yağ ehtiva edir.
Stringi pendir (qismən yağsız mozzarella, cedar və s.)
Dietoloq Emi Qudson qeyd edib ki, yüksək xolesterolu olan insanlar bu pendiri seçməlidirlər.
Milli.Az









Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz
Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Keçmiş xanımı Anarı məhkəməyə verdi
Dünyanın ən bahalı modellərindən Anok Yai xəstəxanaya yerləşdirilib
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs
Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış