Yumurta qabığından harada və necə istifadə etmək olar?
Amerika qida sənayesi hər il 150 min ton yumurta qabığının zibilə atıldığını açıqlayıb. Bəs yumurta qabığından harada və necə istifadə etmək olar.
Xanim.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, yumurta qabığı kalsium baxımından çox zəngindir. Tərkibində 95% kalsium-karbonat olur. Bir ədəd yumurtanın qabığında iki qram kalsium var. Ancaq yumurta qabığı qətiyyən çiy istehlak edilməməlidir.
Potensial bakteriyaların ölməsi üçün yumurta qabığını əvvəl qaynatmaq lazımdır. Sonra 200 dərəcə sobada 10-15 dəqiqə bişirilməlidir. Sobadan çıxan yumurta qabığını toz şəklinə gələnə qədər əzin.
Yumurta qabığındakı kalsium qadınlarda qocalma ilə bağlı olaraq yaranan osteoporoz ağrıları və sümük yumşalmasını azaldır. Üyüdülmüş yumurta qabıqları unun içinə qarışdırıla bilər. Un, çörək, makaron və pizza hazırlanmasında üstünlük verilir.
Ancaq diqqət edilməli olan bir məsələ də kalsiumun azının və çoxunun zərərli olmasıdır.
Sağlam bir gəncin gündəlik kalsium ehtiyacı 1 qramdır.









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq
100 yaşına qədər yaşamağın gizli resepti - Xəstəliksiz ömür üçün
Sızanaqların yaranmasının gözlənilməz səbəbi açıqlandı
Mövzu olmasa verilişlərə getmirəm' - Natavan
Aygün Kazımova və Röya Ayxan illər sonra birlikdə- Foto