sebet.az onlayn maqazin

Yumurta qabığından harada və necə istifadə etmək olar?

Yumurta qabığından harada və necə istifadə etmək olar?Amerika qida sənayesi hər il 150 min ton yumurta qabığının zibilə atıldığını açıqlayıb. Bəs yumurta qabığından harada və necə istifadə etmək olar.

Xanim.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, yumurta qabığı kalsium baxımından çox zəngindir. Tərkibində 95% kalsium-karbonat olur. Bir ədəd yumurtanın qabığında iki qram kalsium var. Ancaq yumurta qabığı qətiyyən çiy istehlak edilməməlidir.
Potensial bakteriyaların ölməsi üçün yumurta qabığını əvvəl qaynatmaq lazımdır. Sonra 200 dərəcə sobada 10-15 dəqiqə bişirilməlidir. Sobadan çıxan yumurta qabığını toz şəklinə gələnə qədər əzin.
Yumurta qabığındakı kalsium qadınlarda qocalma ilə bağlı olaraq yaranan osteoporoz ağrıları və sümük yumşalmasını azaldır. Üyüdülmüş yumurta qabıqları unun içinə qarışdırıla bilər. Un, çörək, makaron və pizza hazırlanmasında üstünlük verilir.

Ancaq diqqət edilməli olan bir məsələ də kalsiumun azının və çoxunun zərərli olmasıdır.
Sağlam bir gəncin gündəlik kalsium ehtiyacı 1 qramdır.

Sağlamlıq     Baxılıb: 761   Tarix: 19 mart 2017
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yemişin faydası

3 oktyabr 2018 5263

Nar haqqında

3 oktyabr 2018 8535

Kakaonun insana faydası

3 oktyabr 2018 5696

sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler geymler 2019 sac duzumleri toy makiyaji sekilleri sifahi xalq ədəbiyyatı növləri dermanlar ciyər qovurması cinsi zəiflik xeberler son xeberler kosmetika gizin acilma videosu çin teqvimi