Yumurta süd vəzi xərçəngi riskini azaldır
Yüksək kalorili yumurtanın tərkibində kolin adlı maddə beynin inkişafını dəstəkləyir, həmçinin süd vəzi xərçənginin qarşısını alır.
Yeniyetməlik dövründə müntəzəm olaraq yumurta yeyən insanlarda süd vəzi xərçəngi riski digər insanlara nisbətən aşağı olur.
Yumurtanın tərkibi həm də protein və luteinlə zəngindir ki, bu maddələr katarakt yaranmasının qarşısını alır.
Gündə bir yumurta yemək ürəyi də qüvvətləndirir və infarkt və iflic riskini azaldır.
Tərkibindəki sulfid B vitaminin qaraciyərdə sovrulmasını asanlaşdırır, saç,dırnaq, dəri gözəlliyi üçün vacib olan kollejin, keratin kimi maddələrin istehsalına kömək edir.
6 qram proteində bədənin əzələ quruluşu üçün gərəkli olan amino asitlər vardır ki, bu da əzələlərin inkişafı üçün əvəzsiz rol oynayır.
Xüsusilə də hamilə qadınlar üçün yumurta yemək məsləhət görülür, çünki o körpələrin ana bətnində beyin inkişafına müsbət təsir edir.