Yumurtanı bu halda yemək ÇOX ZƏRƏRLİDİR
İnsan sağlamlığı üçün ən əhəmiyyətli zülal mənbəyi sayılan yumurtanın çiy halda, yoxsa bişmişinin daha faydalı olduğu çoxlarını düşündürən suallarından biridir.
Milli.Az bu yazıda oxucuları çiy və bişmiş yumurta arasındakı fərqlə tanış edib.
Çiy yumurta zərərlidir
Ekspertlərin sözlərinə görə, çiy yumurtanın iki əhəmiyyətli zərəri var. Birincisi, çiy yumurta B7 vitamini qəbulunu ləngidir. Digər zərəri isə salmonella mikrobu əmələ gətirməsidir. Mütəxəssislər bildirir ki, salmonella mikrobları xüsusilə immun sistemi zəif olan insanlarda müxtəlif xəstəliklərə yol aça bilər.
Bişmişi daha faydalıdır
Bişmiş yumurtanın qida dəyəri azalsa da, aparılan tədqiqatlar göstərib ki, çiy yumurta ilə bişmiş yumurta arasında qida dəyərləri baxımından ciddi fərq yoxdur.
Bununla belə ekspertlər yumurtanı tam bişirib yeməyi məsləhət görür. Yumurtanın tərkibindəki mühüm protein qaynaqlarından biri olan avidin yumurta bişəndə biotin ilə birləşərək olduqca əhəmiyyətli protein yaradır. Nəticə etibarilə ancaq tam bişmiş yumurta orqanizmi zülalla təmin edir. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Xalq artisti Röya konsertindən danışdı: 'Darıxıblar, özümü onlardan əsirgəmədim
Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün
Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş
Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı
Bütün nadir xəstəliklər üçün təsir göstərə biləcək vahid dərman hazırlanıb
Eşref Rüya' 40 ölkəyə satıldı
Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə
Səni çox sevirəm ana, güclü ol!' - Aysun göz yaşı tökdü
Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı
Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?
Atası qızımı görmür, şəkillər real deyil' - Aysun etiraf etdi