Yumurtanı əsla belə bişirməyin! Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Türkiyəli diyetoloq İşın Sayın yarı çiy bişmiş faydalı olmadığını deyib.
Diyetoloq yumurtanın bişirilmə qaydası haqqında məlumat verib: "Yumurtanın tərkibi kalsium və beyin sağlamlığı üçün əvəzolunmaz maddə - xolinlə zəngindir. Sarısındakı yüksək A vitamini görmə funksiyasını yaxşllaşdırır və immuniteti gücləndirir. Yumurta sarısının hüceyrələri yeniləyir və xərçəngin qarşısı alır".
Diyetoloq bildirib ki, yumurta ancaq doğru bişirildiyi halda faydalı ola bilər: "Yumurta odda cəmi 10 dəqiqə qalmalıdır və qaynamağa başlayan kimi odu azaltmaq lazımdır. Beləliklə, yumurta tam bişir və qida dəyəri yüksək olur. Yumurta yarı çiy şəkildə bişirildikdə ondakı biotin vitamini avidin adlı zülalla birləşir. Yumurta tam bişəndə isə bu arzuolunmaz kimyəvi birləşmənin qarşısı alınır. Yəni, tam bişmiş yumurta orqanizmə daha çox fayda verir".
Publika.az









Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb
Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin
O rola görə ürəyimdə problem yarandı' - Məleykə Əsədovadan illər sonra gələn etiraf
Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?
Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir
Sonsuzluq yaradır - Bakıda addımbaşı hər yerdə var: Bəzi evlərdə də istifadə olunur
Hamilə qadınlar dişlərini müalicə etdirə bilər?
Sənətkarlar musiqinin bu halını görsəydilər, dəhşətə gələrdilər' - Xalq artisti
Dolina yeni ev sahibindən icazə istədi, rədd cavabı aldı
Taylor xeyriyyə cəmiyyətlərinə 2 milyon dollar ianə edib
Vəfa Şərifovanı təhqir edən qadınla bağlı QƏRAR
Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət
Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var
İstedad övladlarıma atalarından keçib' - Əməkdar artist
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov