25 dərdə dərman - Hər gün yarım ovuc yeyin

25 dərdə dərman - Hər gün yarım ovuc yeyinGündə 30 qr balqabaq tumu yeməklə siz gündəlik maqniy, triptofan, marqans, fosfor və sigər elementlərin normasının yarısını almış olursuz.
Ona görə dietoloq və həkimlər uşaqdan böyüyə hər kəsə hər gün balqabaq tumu yeməyi məsləhət görür.
Milli.Az hər gün balqabaq tumu yedikdə orqanizmdə baş verəcək dəyişiklikləri və faydalarını təqdim edir.
Əgər siz kökəlməyə meyilli deyilsizsə və çəkiniz 90 kq keçməyibsə, hər gün 50-100 qr çiy balqabaq toxumu yeyə bilərsiniz.
- Bağırsaqları təmizləyir, nəcisi normallaşdırır, metobolizmi sürətləndirir
- Zülalla zəngin olduğu üçün əzələ kütləsini artırır
- Şirniyyatı əvəz edə bilər
- Yorğunluq, əsəb, gərginliyi azaldır, yuxunu tənzimləyir
- Depressiyaya qarşıdır, əhvalı yüksəldir, emosional psixoloji durumu yaxşılaşdırır, insan gün boyu gümrah olur
- Yaddaşı aktivləşdirir, baş beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır
- İmmuniteti möhkəmləndirir, təbii immun modulyatordur. Bakteriya və virusları T limfositləri artıraraq zərərsizləşdirir
- Mədə-bağırsaq köpü, spazm, qəbizliyi aradan qaldırır
- Ödemi, şişkinliyi götürür, ürək, böyrək, qaraciyər xəstəliklərində təbii mayeqovucudur. Bədəni kalium, kalsium, maqniylə təmin edir.
- Təzyiqi normallaşdırır, arteriyaların keçiriciliyini artırır, fol turşusu verir
- Ürək əzələsini qüvvətləndirir, ritmi düzəldir
- Anemiya, qanazlığı ilə mübarizə aparır
- Sümükləri möhkəmləndirir, tərkibindəki sink, kalsium, fosfor sümük toxumalarını qoruyur
- Prostatit və adenomaya qarşıdır
- Dırnaq, saç və dərini sağlamlaşdırır, çünki tərkibində A, E, C vitamini var
- Süd vəzi və prostat xərçəngi riskini azaldır
- Qanda şəkəri tənzimləyir
- Bağırsaq qurd, parazitlərini tökür
- Hamiləlik toksikozu, ürəkbulanmada yeyilir
- Bədəndə iltihabı azaldır. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1066   Tarix: 01 dekabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Bayramda bunları yeməyin

Bayram günlərində süfrələrin bol və çeşidli olması çox vaxt həddindən artıq qidalanmaya səbəb olur. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, normadan artıq yemək mədə-bağırsaq sistemində ağırlaşma, köp, həzm pozğunluğu və ümum

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

toy makiyaji sekilleri hamilelikde qidalanma adlarin menasi tozsoranlar doslu qizlar qirmizi mercinin hazirlanmasi badam kosmetika kokelmek maskalar bahar hakista hakista sozler