Açıq ətli piroq
Tərkib:
xəmir:
- 200 q kartof
- 200 q un
- 1 yumurta
- 50 q kərə yağı
- duz
iç:
- 500 q mal əti, yaxud qiymə
- 2 bolqar bibəri
- 1 pomidor
- 2 orta boy baş soğan
- 100 ml 33-38%-li qaymaq
- 100 ml süd
- 2 yumurta
- 2 x.q. tomat pastası
- duz, istiot
- sürtgcdən keçirilmiş pendir
Hazırlanması:
1. Kartofu xırda doğrayıb duzlu suda bişirin. Sonra suyunu süzüb əzin.
2. Yumurta, yağ qatıb yaxşıca qarışdırın.
3. Un qatıb xəmir yoğurun. Kənarları açılan formaya döşəyin, kənarlarını qaldırın. İçi hazırlayanadək dondurucuda saxlayın.
4. Bibəri xırda doğrayıb yüngülcə qovurun. Soğanı xırdalayıb ayrı tavada qovurun, qiyməni, yaxud xırda doğranmış əti əlavə edib bişirin, duz vurun. Bibəri və xırda doğranmış pomidoru əlavə edin. Formanı dondurucudan çıxarın, içi xəmirin üzərindən döşəyin.
5. Qaymaq, süd və tomat pastasını qarışdırın. Yumurta qatıb yüngülcə çalın. Duz-istiot vurun. Piroqun üzərinə gəzdirin.
6. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 40 dəqiqə bişirin. Bişməyə 10 dəqiqə qalmış üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
Nuş olsun!
Milli.az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Səni çox sevirəm ana, güclü ol!' - Aysun göz yaşı tökdü
Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə
Atası qızımı görmür, şəkillər real deyil' - Aysun etiraf etdi
Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı
Gözünüz səyriyirsə diqqətli olun
Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?
Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün
Röya konsert günlərinin sayını artırdı
Məşhur müğənni xəstəxanaya yerləşdirildi
Məşhur serialın çəkildiyi ev satışa çıxarıldı - FOTOLAR
Keçmiş qayınanam üçün darıxıram' - Çinarədən etiraf