Açıq ətli piroq

Açıq ətli piroqTərkib:
xəmir:
- 200 q kartof
- 200 q un
- 1 yumurta
- 50 q kərə yağı
- duz
iç:
- 500 q mal əti, yaxud qiymə
- 2 bolqar bibəri
- 1 pomidor
- 2 orta boy baş soğan
- 100 ml 33-38%-li qaymaq
- 100 ml süd
- 2 yumurta
- 2 x.q. tomat pastası
- duz, istiot
- sürtgcdən keçirilmiş pendir
Hazırlanması:
1. Kartofu xırda doğrayıb duzlu suda bişirin. Sonra suyunu süzüb əzin.
2. Yumurta, yağ qatıb yaxşıca qarışdırın.
3. Un qatıb xəmir yoğurun. Kənarları açılan formaya döşəyin, kənarlarını qaldırın. İçi hazırlayanadək dondurucuda saxlayın.
4. Bibəri xırda doğrayıb yüngülcə qovurun. Soğanı xırdalayıb ayrı tavada qovurun, qiyməni, yaxud xırda doğranmış əti əlavə edib bişirin, duz vurun. Bibəri və xırda doğranmış pomidoru əlavə edin. Formanı dondurucudan çıxarın, içi xəmirin üzərindən döşəyin.
5. Qaymaq, süd və tomat pastasını qarışdırın. Yumurta qatıb yüngülcə çalın. Duz-istiot vurun. Piroqun üzərinə gəzdirin.
6. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 40 dəqiqə bişirin. Bişməyə 10 dəqiqə qalmış üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
Nuş olsun!
Milli.az

Mətbəx     Baxılıb: 2055   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

turlar.az

sonxeber.az sac duzumleri kosmetik vasiteler maskalar qadın və kişi ziyafət geyimləri qarindaki yaglari eritmek yumurta ile uz maskalari cinsi elaqe haxisdalar aybawi penis sac modelleri