Albalı mürəbbəsinin hazırlanması

Albalı mürəbbəsinin hazırlanmasıTərkib:
- 2 kq albalı
- 1,8 kq (1 kq 800 qr) şəkər tozu
Hazırlanması:
1. Meyvələri seçin, çürük, xarab meyvələri istifadə etməyin.
2. Meyvələri yaxşı yuyun, aşsüzənə yığın ki, suyu süzülsün.
3. Çəyirdəkləri çıxardın.
4. Meyvələri hissə-hissə enli ləyənə yığın, hər dəfə üzərinə şəkər tozu tökün. Axşamdan səhərə kimi saxlayın ki, şirəsi çıxsın.
5. Mürəbbəni orta odun üzərinə qoyun, qaynayandan sonra 5 dəqiqə daynadın, soyudun.
6. Tam soyuyandan sonra yenə odun üzərinə qoyun, 5 dəqiqə qaynadın, yenə soyudun.
7. Tam soyuyandan sonra 3-cü dəfə odun üzərinə qoyun və hazır olana qədər bişirin.
8. Hazır olub-olmadığını yoxlamaq üçün mürəbbənin 1 damçısını nəlbəkiyə tökün. Damcı yayılmayıbsa - mürəbbə hazırdır.
9. Bankaları və qapaqları qabaqcadan sterilizasiya edin və mürəbbəni isti halda bankalara yığıb qapaqları bağlayın.
Nuş olsun!
  

Mətbəx     Baxılıb: 2734   Tarix: 21 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

turlar.az

kosmetika mehsullari qis geyimləri 2025 qaşların formalari yuxu pozğunluğu seksual pozalar evin bəzədilməsi cinsiyyet kosmetika porno baldiz cinsi əlaqə novruz bayramı haxışta zehmet ve zinet