Albalı mürəbbəsinin hazırlanması

Albalı mürəbbəsinin hazırlanmasıTərkib:
- 2 kq albalı
- 1,8 kq (1 kq 800 qr) şəkər tozu
Hazırlanması:
1. Meyvələri seçin, çürük, xarab meyvələri istifadə etməyin.
2. Meyvələri yaxşı yuyun, aşsüzənə yığın ki, suyu süzülsün.
3. Çəyirdəkləri çıxardın.
4. Meyvələri hissə-hissə enli ləyənə yığın, hər dəfə üzərinə şəkər tozu tökün. Axşamdan səhərə kimi saxlayın ki, şirəsi çıxsın.
5. Mürəbbəni orta odun üzərinə qoyun, qaynayandan sonra 5 dəqiqə daynadın, soyudun.
6. Tam soyuyandan sonra yenə odun üzərinə qoyun, 5 dəqiqə qaynadın, yenə soyudun.
7. Tam soyuyandan sonra 3-cü dəfə odun üzərinə qoyun və hazır olana qədər bişirin.
8. Hazır olub-olmadığını yoxlamaq üçün mürəbbənin 1 damçısını nəlbəkiyə tökün. Damcı yayılmayıbsa - mürəbbə hazırdır.
9. Bankaları və qapaqları qabaqcadan sterilizasiya edin və mürəbbəni isti halda bankalara yığıb qapaqları bağlayın.
Nuş olsun!
  

Mətbəx     Baxılıb: 2779   Tarix: 21 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

turlar.az

sade makiyaj sekilleri donlar 2025 aksessuarlar öpüşmək qis salatlarinin hazirlanmasi badimcan murebbesi hazirlanmasi uşaq yeməkləri kosmetika burcler haqqinda toy gecesi üzeyir hacıbəyli sekis efsaneler