Alma piroqu

Alma piroquƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Alma piroqu

4,5 st un

200 q kərə yağı

2/3 st şəkər tozu

5 yumurta

1 paket qabartma tozu (5 q)

İçlik üçün:

5 ədəd alma

Üstü üçün:

400 q xama

1 paket vanil (5q)

2/3 st şəkər tozu

Hazırlanması:

Unu ələdikdən sonra yumşalmış kərə yağı ilə ovuruq.

Alma piroquŞəkər tozunu qarışığa əlavə edib qarışdırırıq.

Alma piroquYumurtanı əlavə edib qarışdırırıq.

Alma piroquQabartma tozunu da əlavə edib xəmiri əlimizlə yoğururuq.

Alma piroqu30×20 ölçülü qab götürüb kağız səririk (ya da qabı kərə yağı ilə hər tərəfini yağlayırıq).

Xəmiri 1 sm qalınlıqda qaba yayırıq. Kənarlarını da 1 sm hündürlükdə düzəldirik.

Alma piroquAlmaları yuduqdan sonra qabığını soyub xırda doğrayırıq.

Alma piroquDoğradığımız almanı xəmirin üstünə bərabər tökürük.

Alma piroquXama ilə vanil və şəkər tozunu qaşıqla yaxşı çalırıq.

Alma piroquÇaldığımız xamanı almanın üstündən töküb yayırıq.

Alma piroqu170 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.

Alma piroquTamam soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.

Alma piroquAlma piroquNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5241   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

turlar.az

toy makiyaji sekilleri geyim dəbləri yay kolleksiyasi qerkules maskasi toyuq buglamasi sevişmə kişi sonsuzluğu kosmetika haxisda bayraq uzeyir hacibeyli seksi nagillar