Alma piroqu
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
4,5 st un
200 q kərə yağı
2/3 st şəkər tozu
5 yumurta
1 paket qabartma tozu (5 q)
İçlik üçün:
5 ədəd alma
Üstü üçün:
400 q xama
1 paket vanil (5q)
2/3 st şəkər tozu
Hazırlanması:
Unu ələdikdən sonra yumşalmış kərə yağı ilə ovuruq.
Şəkər tozunu qarışığa əlavə edib qarışdırırıq.
Yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq.
Qabartma tozunu da əlavə edib xəmiri əlimizlə yoğururuq.
30×20 ölçülü qab götürüb kağız səririk (ya da qabı kərə yağı ilə hər tərəfini yağlayırıq).
Xəmiri 1 sm qalınlıqda qaba yayırıq. Kənarlarını da 1 sm hündürlükdə düzəldirik.
Almaları yuduqdan sonra qabığını soyub xırda doğrayırıq.
Doğradığımız almanı xəmirin üstünə bərabər tökürük.
Xama ilə vanil və şəkər tozunu qaşıqla yaxşı çalırıq.
Çaldığımız xamanı almanın üstündən töküb yayırıq.
170 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.
Tamam soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Şəbnəm Tovuzlunun oğlu ÇEMPİON OLDU
Nə qədər olmaz desək də, dolanışığa görə o mahnılar olacaq' - Əməkdar artist
Almaxanımın konsertinə biletlər tam satıldı
Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI
Çayxorlara pis xəbər
Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu
Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?
Gangam style'ın ulduzuna polis basqını - Psixotrop dərmanlar müsadirə olundu
Qoncanın yeni layihəsi bəlli oldu
Həyat yoldaşımın ilk evlilikdən olan oğulları ilə dostam
Kamilə Nəbiyeva oğul anası oldu