Arıqlamaq üçün yumurta yeyin

Arıqlamaq üçün yumurta yeyinBir ara yumurtanı "ağır qida", "pis" xolesterinin mənbəyi kimi qələmə verirdilər.
Bu səbəbdən insanlar yumurtanı daha az yeməyə çalışırdılar.
İngiltərə alimləri yumurtanı "təmizə çıxartmaq" üçün xüsusi araşdırmalar apardılar. Araşdırmada 2 qrup insanlar iştirak edirdi. Hər iki qrupun üzvləri eyni qaydada qıdalanırdı. Lakin 1-ci qrup hər gün 2 yumurta yeyirdi, 2-ci qrup isə yemirdi.
3 aydan sonra elmi təcrübədə iştirak edən insanların qanında xolesterinin səviyyəsini yoxladılar. Məlum oldu ki, hər gün 2 yumurta yeyən insanların qanında xolesterinin səviyyəsi qalxmadı və yumurta yeməyən insanların xolesterindən fərqlənmir. Bundan əlavə yumurta yeyən qrupun üzvləri çəki atdılar.
Beləliklə, yumurtanın gündəlik qəbulu qanda xolesterinin səviyyəsini artırmır. Təbii ki, yumurtanı yağda qızardılmış şəkildə yox, suda bişirilmiş şəkildə yemək daha yaxşıdır. Həmçinin yumurta bərk yox, ilıq olmalıdır - bu halda yumurta orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir. Çiy yumurtanı isə ümumillikdə qəbul etmək tövsiyə olunmur. Çiy zülal orqanizm tərəfindən daha pis mənimsənilir və həmçinin çiy yumurta qəbul edən insanın orqanizminə çox təhlükəli mikroblar düşə bilər.
Yumurta arıqlamağa kömək edir - yumurta insanı daha uzun müddət ərzində tox saxlayır.
Maraqlıdır ki, yumurta yeqanə tam mənimsənilən (97-98% kimi) məhsul sayılır. Yumurta zülalın mənbəyidir. Zülal əzələlərin, sümüklərin, damarların tərkibinə daxildir.
Bəzi xəstəliklər zamanı yumurtanın qəbulu məhdudlaşdırılır. Bu qara ciyər, öd kisəsi xəstəliklərinə, şəkərli diabet xəstəliyinə aiddir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1088   Tarix: 25 may 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməklərinizə 1 qaşıq qatın - Soyuqdəymədən qoruyur: Tərkibində 3 vacib vitamin var

Yeməklərə dad və ətir qatan ədviyyatlar eyni zamanda tərkibindəki vitamin və minerallarla da sağlamlıq baxımından önəmlidir. xəbər verir ki, qədimdən bəri süfrələrdə yer alan kəklikotu güclü təsirləri ilə alimlərin diqqətin

.

Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün

Mütəxəssislərin fikrincə, səhər yeməyində seçilən çörəyin növü sağlamlığımıza düşündüyümüzdən də çox təsir edir. Ağ çörək qısa müddət toxluq hissi versə də, qan şəkərini sürətlə artırır, nəticədə gün ərzində yorğunluq, aclı

.

Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV

Mütəxəssislərə görə, dişlərinizi necə fırçalamağınız ağız sağlamlığı üçün neçə dəfə fırçaladığınızdan daha vacibdir. Səhər və axşam dişlərinizi fırçalamaq əksəriyyətimiz üçün bir vərdişdir. Lakin, mütəxəssislər deyirlər ki

.

Pambıq və ya fırça ilə dırnağa çəkin - göbələyin kökünü kəsir

Dırnaq göbələyi həm estetik, həm də sağlamlıq baxımından narahatlıq yaradan problemdir. Son araşdırmalar göstərir ki, kəklikotu yağının antifungal (göbələk əleyhinə) xüsusiyyətləri sayəsində bu problemin qarşısını ala bilər

.

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr - polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər - qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

.

Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?

Yaşıl çayı içmək üçün ən doğru vaxt hansıdır və gündə nə qədər içilməlidir?. yaşıl çayın faydalarından tutmuş, onu içmək üçün ən uyğun vaxtlara qədər bütün detalları təqdim edir. Yaşıl çay yüksək keyfiyyəti və zəngin tərkib

.

"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"

Hamiləlik dövründə Omega-3 çatışmazlığı uşağın zehni inkişafına təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı dietoloq Yuliya Moskviçeva deyib. "Xüsusilə vegetarian qidalanan qadınlar bu risklə daha çox üzləşirlər

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illər aparılan elmi araşdırmalar sübut edir ki, gündəlik qidalanmada yer alan bəzi məhsullar uzunmüddətli dövrdə xərçəng riskini artırır. xəbər verir ki, mütəxəssislər düzgün olmayan qidalanma təkcə artıq çəkiyə deyil

turlar.az

kosmetik vasiteler kosmetika mehsullari toy makiyaji sekilleri hicab baglama qaydasi saç hörükləri şalvar modelləri gözəllik sirləri kosmetika bakire tərəzi faydalı məsləhətlər haxisda sanama