Arıqlamaq üçün yumurta yeyin

Arıqlamaq üçün yumurta yeyinBir ara yumurtanı "ağır qida", "pis" xolesterinin mənbəyi kimi qələmə verirdilər.
Bu səbəbdən insanlar yumurtanı daha az yeməyə çalışırdılar.
İngiltərə alimləri yumurtanı "təmizə çıxartmaq" üçün xüsusi araşdırmalar apardılar. Araşdırmada 2 qrup insanlar iştirak edirdi. Hər iki qrupun üzvləri eyni qaydada qıdalanırdı. Lakin 1-ci qrup hər gün 2 yumurta yeyirdi, 2-ci qrup isə yemirdi.
3 aydan sonra elmi təcrübədə iştirak edən insanların qanında xolesterinin səviyyəsini yoxladılar. Məlum oldu ki, hər gün 2 yumurta yeyən insanların qanında xolesterinin səviyyəsi qalxmadı və yumurta yeməyən insanların xolesterindən fərqlənmir. Bundan əlavə yumurta yeyən qrupun üzvləri çəki atdılar.
Beləliklə, yumurtanın gündəlik qəbulu qanda xolesterinin səviyyəsini artırmır. Təbii ki, yumurtanı yağda qızardılmış şəkildə yox, suda bişirilmiş şəkildə yemək daha yaxşıdır. Həmçinin yumurta bərk yox, ilıq olmalıdır - bu halda yumurta orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir. Çiy yumurtanı isə ümumillikdə qəbul etmək tövsiyə olunmur. Çiy zülal orqanizm tərəfindən daha pis mənimsənilir və həmçinin çiy yumurta qəbul edən insanın orqanizminə çox təhlükəli mikroblar düşə bilər.
Yumurta arıqlamağa kömək edir - yumurta insanı daha uzun müddət ərzində tox saxlayır.
Maraqlıdır ki, yumurta yeqanə tam mənimsənilən (97-98% kimi) məhsul sayılır. Yumurta zülalın mənbəyidir. Zülal əzələlərin, sümüklərin, damarların tərkibinə daxildir.
Bəzi xəstəliklər zamanı yumurtanın qəbulu məhdudlaşdırılır. Bu qara ciyər, öd kisəsi xəstəliklərinə, şəkərli diabet xəstəliyinə aiddir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1178   Tarix: 25 may 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin

Havaların soyuması ilə birlikdə qripə yoluxma hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki,yoluxucu xəstəliklər üzrə türkiyəli mütəxəssis professor Dr. Duran Tok H3N2-nin A qrupu qrip virusu olduğunu və bəzi hallard

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

turlar.az

gelinlikler qis geyimləri 2025 qadin sayti ibrətamiz sözlər bürclər gündəlik zirinc faydalari qrip zökəm kosmetika novruz hakışdaları kondom seksual bayraq qiz adlari