Badımcan mürəbbəsi resepti

Badımcan mürəbbəsi reseptiTərkibi:
Təmizlənmiş badımcan — 1 kq
Şəkər tozu — 1,5 kq
Limon duzu — 1,5 q
Vanilin — 0,5 q

Hazırlanması:
Mürəbbə bişirmək üçün 3-4 günlük xırda badımcanlar götürülür. Saplağı kəsilir, qabığı soyulur və 5-6 saat soda məhlulunda saxlanılır.

Sonra badımcanlar yuyulur, bir neçə yerdən deşdəklənir, üzərinə qaynar şərbət tökülüb 8-10 saat saxlanılır.
İkinci gün şərbət süzülür, qaynadılır və badımcanların üstünə tökülür.

Üçüncü gün əməliyyat təkrar edilir və 6-8 dəqiqə badımcanlar şərbətdə bişirilir.
Dördüncü gün isə mürəbbə hazır olana kimi bişirilir, limon duzu və vanilin əlavə olunur.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 884   Tarix: 08 iyul 2021
f Paylaş

Digər yazılar

Südlü piroq resepti

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 4 yumurta. 120 qram un. 120 qram şəkər. 1 paket qabartma tozu. Südlü sirop üçün:. 150 qram süd. 150 qram bişmiş süd. 150 qram 20%-li qaymaq. Üzərinə:. 150 qram şəkər tozu. 1 yumurtanın ağı. Hazırlanması:

Zəncəfilli limonlu detoks suyu resepti

Tərkibi:. Otaq temperaturunda su təxminən 50 ml. Yarım limonun suyu. 1.5 sm-lik zəncəfil kökü. Hazırlanması:. Kiçik banka və ya sürahiyə otaq temperaturundakı suyu qoyub, içinə limon suyunu əlavə edirik. Zəncəfili çox inc

Badamlı qarışıq kompot resepti

Tərkibi:. 10 ədəd quru qaysı. 10 ədəd quru ərik. Yarım stəkan quru üzüm. 2 sttəkan şəkər. 3,5 stəkanı su. 2 xörək qaşığı badam. Hazırlanması:. Qaysı və əriklər yaxşıca yuyulur, tumları çıxarılır, bir neçə hissəyə kəsilir

Holland pendirli yumurtalı toyuq kotleti resepti

Tərkibi:. 200 q Qouda pendiri,. 2 ədəd bişmiş yumurta,. 1 ədəd bişməmiş yumurta,. yarım dəstə goy soğan. 100 q un,. 200 q Amerlander kərə yağı,. 500 q toyuq döşü,. 200 q suxarı,. Ala bildiyi qədər duz,. İstiot,. Hazırlanması:

Xiyar məzəsi resepti

Tərkibi:. 6-7 incə xiyar. 1 xörək qaşığı duz (xiyarların suyu buraxması üçün, su sərbəst buraxıldıqda çox duz qalmır). Sous üçün:. 2 xörək qaşığı istiot. 1 isti acılı bibərin şirin qarışığı. 1 çay qaşığı qara bibər. 2 xörə

Köklü halva resepti

Tərkibi:. 1 xörək qaşığı marqarin. 1,5 kq kök. 3 su stəkanı süd. 2 xörək qaşığı un. 2 xörək qaşığı nişasta. 1 su stəkanı şəkər. 2 xörək qaşığı bəhməz. 1 çay stəkanı döyülmüş qoz və ya fıstıq. 1 çay stəkanı süd. Hazırlanması:

Nanəli şokoladlı peçenye resepti

Tərkibi:. 150 qr. tünd şokolad;. 45 qr. kərə yağı;. 240 qr. buğda unu;. 45 qr. kakao tozu;. 1 çay qaşığı qabartma tozu;. 2 çimdik duz;. 180 qr. şəkər tozu;. 2 ədəd yumurta;. 80 qr. şəkər kirşanı;. 10 nanə budağı. Hazırlanması:

Kalendula çayı resepti

Tərkibi:. Qaynar su – 0.5 litr. Qurudulmuş kalendula – 1 xörək qaşığı. Hazırlanması:. Hamısını bir dəmliyə əlavə edib dəmləyirsiniz. Nuş olsun!

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri sade makiyaj sekilleri yay geyimləri 2022 maskalar saç üçün düz qarın cinsi xəstəliklər erroziya nədir kosmetika ayrılıq qardasa aid haxistalar