Ballı tort

Ballı tortƏrzaqlar:Ballı tort

3 yumurta
1,5 st şəkər tozu
1,5 x.q bal
100 q yağ
1 ç.q soda
1/2 paket vanil
3 st un
Qaba töküb yaymaq üçün 5-6 x.q un

Krem üçün:Ballı tort

1 banka qatılaşdırılmış bişmiş süd
200 q kərə yağı
1/2 paket vanil

Zövqə görə aralarına və üstünə qoz ləpəsi: 

Ballı tortHazırlanması:

Tuj qaba yumurtaları sındırıb çalırıq.

Ballı tortŞəkər tozunu əlavə edib yenə çalırıq.

Ballı tortYumşalmış kərə yağını və balı əlavə edib çalırıq.

Ballı tortQazın üstündə vam odda ya da su buxarında şəkər tozu əriyənə qədər 5-10 dəqiqə qarışdırırıq.

Ballı tortQarışığı götürən kimi üstünə sodanı əlavə edib qarışdırırıq.

Ballı tortSonra vanil və unu da əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Ballı tortQaba un töküb xəmirdən tökürük və üstünə də az un səpib əlimizlə diametri 28 sm yayırıq. Hara yapışmaq istəsə un səpin. Xəmirin altında da un qalsın ki, yapışmasın.

Ballı tortBallı tort180 dərəcədə qızdırılmış sobada 8-10 dəqiqəyə bişiririk.

Ballı tort4 ədəd lay alınacaq. Hamısını bişirdikdən sonra mətbəx şotkası ilə ununu təmizləyirik.

Ballı tortLaylar soyuduqdan sonra eyni ölçülü olmaları üçün qab qoyub kəsirik. Birinciyə qab qoyub kəsirik sonra kəsdiyinizi o birilərin üstünə qoyub yanlarını kəsirik.

Ballı tortBallı tortYanları əlimiz ilə ovuruq. Ovuntu eyni olsun deyə onu aşsüzəndən keçiririk.

Ballı tortBallı tortDüz qabda layları bir-bir üst-üstə qoyub kremləyib qoz səpirik.

Ballı tortSonuncu layı qoyub üstünü və yanını kremləyirik.

Ballı tortTortu yandan bıçaqla qaldırıb bir əlimizin ortasına alıb yanlarına ovxantı vururuq.

Ballı tortQalan qırıntıları üstünə səpirik. Zövqə görə qozla istədiyimiz kimi bəzəyirik.

Ballı tortBallı tortBir neçə saatdan sonra kəsib yeyə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 10969   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

turlar.az

kosmetik vasiteler qadın geyimi geyim seçimi südlü şirniyyat 2025 geyim kolleksiyasi goyemin faydasi eşq və məhəbbət kosmetika 8 mart novruz hakista insan gulmeli hakista nagillar