Balqabaq qutabı

Balqabaq qutabıƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Balqabaq qutabı

4 st un

1ç.q duz

Aparana qədər ilıq su

İçlik üçün:

500 q balqabaq

2 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 ədəd nar

Darçın

Duz

Qızartmaq üçün bitki ya da kərə yağı

Hazırlanması:

Balqabağın qabığını soyduqdan yuyub xırda dördkünc doğrayırıq.

Balqabaq qutabıAz su töküb öz buğunda püre şəklinə düşənə qədər bişiririk.

Balqabaq qutabıBalqabaq qutabıSoğanı xırda doğrayırıq.

Balqabaq qutabıYağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Balqabaq qutabıBalqabaq qutabıSonra balqabağı əlavə edib qovururuq. Narı dənələyirik. Onu da içliyə əlavə edib 5-10 dəqiqə qovururuq.

Balqabaq qutabıİçliyə zövqə görə duz, istiot və darçın töküb qarışdırırıq. Tamam suyu çəkilənə qədər qovurub götürürük. Sonra qaba boşaldırıq soyuyur.

Balqabaq qutabıUna su duz töküb əvvəlcə qaşıqla qarışdırırıq sonra normal xəmir yoğururuq.

Balqabaq qutabıXəmiri 6 hissəyə bölüb kündələyirik.

Balqabaq qutabıAdi qaydada nazik yuxa yayırıq. Üstünə kasa qoyub dairəvi kəsirik.

Balqabaq qutabıDairələrin bir tərəfinə içlikdən qoyuruq.

Balqabaq qutabıQatlayıb yanlarını bərkidirik. Bu şəkildə hamısını düzəldirik.

Balqabaq qutabıHazır qutabları əvvəlcə sacda ya da tavada bişiririk. Süfrəyə verildikdə yağda qızardırıq.

Balqabaq qutabıBalqabaq qutabıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 7735   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

qis geyimləri 2025 donlar 2025 geymler 2025 qadin dunyasi net gozalti qaralar ucun şirniyyat resepti körpə yeməyi kosmetika ikizler hakışta qiz evi dolca eqreb