Bananlı qaymaqlı tort
Ərzaqlar: 
250 q peçenye
200 q kərə yağı
2 x.q kakao
İç üçün:
3 x.q şokolad yağı
3 ədəd banan
20 q kərə yağı
2 x.q şəkər tozu
Krem üçün:
200 q qaymaq
2 x.q şəkər kirşanı
1/2 ç.q vanil
Hazırlanması:
Peçenyeləri əlimizlə əzirik.
Əzilmiş peçenyeyə kakaonu qarışdırırıq.
Yağı əridib peçenye ilə qarışdırırıq.
Peçenye qarışığını qaba yayıb, soyuducuya qoyuruq.
20 q olan kərə yağını tavaya töküb bananları yarı bölüb, iki yerə kəsirik üstünə şəkər tozu əlavə edib, yağda hər iki üzünü qızardırıq.
Peçenyeni soyuducudan çıxarıb şokalad yağını içinə çəkirik.
Bananlar soyuyana qədər yenə soyuducuya qoyuruq. Banan soyuyanda peçenyeni çıxarıb bananı içinə düzürük.
Qaymaq ilə şəkər kirşanını və vanili çalırıq.
Çalınmış qaymağı bananların üstünə tökürük.
Zövqə görə tortun üzünə doğranmış qoz ya da kakao tozu səpib bəzəyə bilərsiniz.
Hazır tortu 2 saat soyuducuda saxladıqdan sonra süfrəyə veririk.
Nuş olsun!
f Paylaş








Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida
Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var
Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə
Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu
Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa
Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş
Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı
Mirasını dövlətə bağışlayacaq