Bəzi mətbəx incəlikləri
Dadlı yeməklər bişirmək asan iş deyil. Bu işin olduqca çox incəlikləri var. Bu incəliklərdən bəzilərini sizə təqdim edirik.
1. Hər bir evdar xanımın mətbəxində bir neçə taxta və yaxşı bıcaq dəsti olmalıdır - çörək üçün ayrı, tərəvəzlər üçün ayrı, ət üçün ayrı.
2. Makaron bişirdikdə böyük qazandan istifadə edin. Dadlı və xoş görünüşə malik olan makaronu bişirmək üçün 1/2 l makaron üçün 5 l su götürün.
3. Xəmiri çox yoğurmayın. Bu halda xəmir rezin kimi alınır.
4. Ət, tərəvəzlər və s. qızardanda əvvəl tavanı yaxşı qızdırın və yalnız sonra tavaya yağ tökün. Yağı dağ edin.
5. Borş bişirdikdə dəfnə yarpaqlarını yeməyə bişənə yaxın salın və sonra çıxardın. Dəfnə yarpaqları borşda qaldıqda yeməyin dadını pisləşdirir.
6. Hər hansı yeməyə sarımsağı oddan götürənə yaxın tökün. Sarımsağı xırda doğramayın, 3-4 hissəyə bölün və yeməyə əlavə edin.
7. Ət və kotlet qızardanda tez-tez çevirməyin. Tez-tez çevirəndə ət quru və bərk alınır. Əti yalnız 1 dəfə çevirmək olar.
8. Yumurtanı çalanda bir az soyuq su əlavə edin. Yumurta daha yaxşı çalınar.
Evdarliq.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Musiqidə nostalji görüş - Flora və Samir yenidən birlikdə
Türkiyəli aktyor avtomobil qəzasına düşdü
Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI
Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"
Aygün Kazımovanın ad gününə xonça ilə gedəcəyəm' - Röya
Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq
Turşunun faydaları nədir?