Bəzi mətbəx incəlikləri
Dadlı yeməklər bişirmək asan iş deyil. Bu işin olduqca çox incəlikləri var. Bu incəliklərdən bəzilərini sizə təqdim edirik.
1. Hər bir evdar xanımın mətbəxində bir neçə taxta və yaxşı bıcaq dəsti olmalıdır - çörək üçün ayrı, tərəvəzlər üçün ayrı, ət üçün ayrı.
2. Makaron bişirdikdə böyük qazandan istifadə edin. Dadlı və xoş görünüşə malik olan makaronu bişirmək üçün 1/2 l makaron üçün 5 l su götürün.
3. Xəmiri çox yoğurmayın. Bu halda xəmir rezin kimi alınır.
4. Ət, tərəvəzlər və s. qızardanda əvvəl tavanı yaxşı qızdırın və yalnız sonra tavaya yağ tökün. Yağı dağ edin.
5. Borş bişirdikdə dəfnə yarpaqlarını yeməyə bişənə yaxın salın və sonra çıxardın. Dəfnə yarpaqları borşda qaldıqda yeməyin dadını pisləşdirir.
6. Hər hansı yeməyə sarımsağı oddan götürənə yaxın tökün. Sarımsağı xırda doğramayın, 3-4 hissəyə bölün və yeməyə əlavə edin.
7. Ət və kotlet qızardanda tez-tez çevirməyin. Tez-tez çevirəndə ət quru və bərk alınır. Əti yalnız 1 dəfə çevirmək olar.
8. Yumurtanı çalanda bir az soyuq su əlavə edin. Yumurta daha yaxşı çalınar.
Evdarliq.Az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Xalq artisti Röya konsertindən danışdı: 'Darıxıblar, özümü onlardan əsirgəmədim
Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün
Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş
Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı
Bütün nadir xəstəliklər üçün təsir göstərə biləcək vahid dərman hazırlanıb
Eşref Rüya' 40 ölkəyə satıldı
Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə
Səni çox sevirəm ana, güclü ol!' - Aysun göz yaşı tökdü
Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı
Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?
Atası qızımı görmür, şəkillər real deyil' - Aysun etiraf etdi