Bol Sosuyla Mest Eder: Nezaket Kebabı Tarifi
Nezaket Kebab Resepti üçün Tərkibi
bir
kiloqram
Kıyılmış ət
bir
su şüşəsi
çörək qırıntıları
2 -ci
nömrə
yumurta
2 -ci
nömrə
böyük soğan
(planlı)
2 -ci
diş
sarımsaq
(planlı)
bir
çay qaşığı
kimyon
bir
çay qaşığı
qara istiot
bir
çay qaşığı
duz
4
nömrə
fillo xəmiri
Sos üçün:
2 -ci
yemək qaşığı
maye yağ
3
nömrə
qara istiot
2 -ci
diş
sarımsaq
(planlı)
2 -ci
nömrə
böyük pomidor
(planlı)
2 -ci
su şüşəsi
Bütün fillo köftələrini hazırlaya, bəzilərini bişirə, qalanını hava keçirməyən bir şəkildə dondurucuda saxlayıb daha sonra bişirə bilərsiniz.
Nezaket Kebab Resepti Necə Hazırlanır?
Kıyılmış ət hazırlamaq üçün böyük bir qabda kıyılmış ət, çörək qırıntıları, yumurta, qızardılmış soğan və sarımsaq, kimyon, qara bibər və duzu qarışdırın.
Kıyma ətini dörd hissəyə bölün. Hər filoda təxminən 250 qram kıyılmış ət istifadə olunur. Tezgahdakı xəmiri sərinləyin və yarım aya qatlayın.
Kıymağı xəmirin geniş hissəsinə bərabər yaydırın və yaylı rulon kimi sarın. Su ilə fırçalayaraq ucunu yapışdırın.
Hazırladığınız fillo rulonlarını bıçaqla 2 barmaq qalınlığında kəsin.
Kıyılmış ətləri yağlanmış çörək qabına qoyun ki, hissələri yuxarıdan görünsün.
Filonu əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcə sobada təxminən 35 dəqiqə qızıl qəhvəyi qədər bişirin.
Küftələr sobada bişirilərkən, gəlin sousu hazırlayaq. Bir tavada yağı qızdırın. Üzərinə doğranmış yaşıl bibər əlavə edin və qızardın.
Yumşaldılmış bibərlərə sarımsaq, pomidor və su əlavə edin və suyun yarısı udulana qədər bişirin.
Bu sousu sobadan çıxan köftəyə əlavə edin və isti halda xidmət edin, yaxşı iştaha!