Bu bitkinin yağı ana südü qədər dəyərlidir
Daxili xəstəliklər və kardiologiya üzrə mütəxəssis professor Dr. Canan Karatay bütün xəstəliklərin kökündə sağlam qidalanmanın dayandığını qeyd edib.
A24.Az xəbər verir ki, Karatay insanları sağlam qidalanmaq üçün çörək və şəkər tərkibli qidalardan çəkinməli olduğunu bir daha vurğulayıb.
"Minerallar azalanda xəstəliklər artır. Aparılan araşdırmalara görə, son otuz ildə ürək xəstəlikləri 400 faiz, asma isə 4 min faiz artıb. Onun üçün həmişə vurğulayıram, qaraciyərin düzgün işləməsi üçün hər gün 30-40 ədəd zeytun yeyəcəyik. Çörəkdən, qənddən çəkinəcəyik. Zeytun yağı təbiətin biz böyüklərə bəxş etdiyi ana südüdür. Zeytun yağı meyvənin yağı deyil, sudur. Təbii zeytun yağı istifadə edəcəyik. Bununla yanaşı yağlı, təbii quru meyvələr də qəbul edəcəyik"- deyə o, sağlam olmaq istəyənlərə müraciət edib.
f Paylaş