Bu hiylələr çox işinizə yarayacaq - XANIMLARIN DİQQƏTİNƏ

Bu hiylələr çox işinizə yarayacaq - XANIMLARIN DİQQƏTİNƏMətbəx qadınların çox vaxt keçirdiyi məkanlardan biridir. Təbii ki, bu halda qadınlar mətbəx sirlərindən daha çox xəbərdar olur.
Lakin bəzən elə gözlənilməz hadisələr baş verir ki, qadınlar onların qarşısında aciz qalır. Məsələn, bəzən ət bişdikdən sonra bərk qalır, tərəvəz yeməyi çox duzlu alınır, hazırladığınız mürəbbələrin şirnisi çox olur və s. Əslində bunların hamısının sadə bir həlli var.
Bişdikdən sonra bərk qalan ət
Ət bişməzdən əvvəl çox ləzzətli görünür, lakin bişirdikdən sonra çeynənilməsi çətin olacaq qədər sərt qalır. Bu vəziyyəti aradan qaldırmaq üçün meyvə, kola və ya limon istifadə edə bilərsiniz.
Meyvə istifadə edəcəksinizsə, bişirərkən ətin ətrafını meyvələrlə örtün.
Limon istifadə edərkən, bişirməzdən yarım saat əvvəl limon suyu sıxmaq ətin daha yumşaq qalmasını təmin edəcək.
Kola da əti yumşaltmaq üçün istifadə edilə bilər. Əti qızartmazdan əvvəl 10 dəqiqə kolanın içində saxlayın. Sonra əti çıxarıb qurudun və az yağda yüksək odda qarışdıraraq bişirin. Bu üsul xüsusilə qalın olan ətlər üçün çox uyğundur.
Ağır soğan dadı
Soğanın ağır dadı və qoxusu yemək yeyərkən narahatlıq verə bilər. Lakin yeməklərdən bu dadı yox edə bilmək çətin olur. Buna görə soğanları bişirməzdən əvvəl soyuq su dolu bir kasanın içinə qoyun. Bunu etmək soğanın acı dadını aradan qaldırmağa kömək olur.
Ətin çox duzlu olması
Ət bişirərkən duzunu bir az çox tökmüsünüzsə, əti xama ilə dolu kasanın içinə qoyub bir müddət saxlayın. Xama ətin duzunu tarazlamağa kömək edir.
Başqa bir həll olaraq da yeməyə duzsuz yağ və ya un sousu (un, su və xama) edib tökə bilərsiniz. Yeməyə duzsuz qarnirlər əlavə etmək də yeməyi qurtarmanın bir başqa yolu ola bilər.
Əgər qiyməni çox duzlu bişirmisinizsə, yanına bir az balqabaq və kələm doğraya bilərsiniz. Eyni zamanda, çiy kartofu rəndələyib ətlə birlikdə bişirmək olar. Bu vəsaitlər yeməyinizi daha dadlı edəcək.
Çox duzlu tərəvəz yeməkləri
Duzlu tərəvəz yeməyinin içinə pomidor doğrasanız, duzu çəkilər. Bişmiş tərəvəzlərin duzluluğunu aradan qaldırmaq üçün başqa bir yol da var: üstünə bir az su əlavə edib bir neçə dəqiqə daha bişirin.
Bundan başqa, göbələk yeməklərini də duzsuz souslar, qarnir və ya xama istifadə edərək, bərpa edə bilərsiniz.
Yanan ət və ya digər yeməklər
Əti bişirərkən, xüsusilə, qızardarkən bir az çox bişdikdə ət yana bilər. Hətta içi çiy qalmış olsa belə, ətin yanmasından qaçmaq mümkün olmur. Bu vəziyyətdən xilas olmaq üçün ətin yanan hissələrini kəsib üstünə yağ, su və ya ət suyu sürtün.
Yanıq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün də yeməyinizi bir kasaya qoyun, üstünü nəmli  bezlə bağlayın. Bunu etsəniz, pis qoxunun böyük hissəsini ardan qaldırırsınız.
Yanıq dadından əti isti südün içinə qoyaraq da xilas edə bilərsiniz. Lakin bu, yeməyinizin dadına təsir edə bilər.
Süfrəyə qoyulmadan soyuyan yeməklər
Bunun sadə bir həlli var. Süfrəyə isti gətirəcəyiniz yeməklərin qablarını 5 dəqiqə sobada isidin, sonra yeməyi tökün. Soyuq təqdim edəcəyiniz yemək varsa, qabları əvvəl soyuducuda soyuda bilərsiniz.
Çox yağlı ət suyu
Əgər əlinizdəki ət suyu çox yağlıdırsa, soyuması üçün soyuducuya qoyun. Soyuduqdan sonra yağ donub üzdə yığılacaq. Beləliklə, soyuduqdan sonra yığılan yağı yığın və bununla da çox yağdan xilas ola bilərsiniz.
Tavaya yapışan şirin xəmirlər
Şirin xəmirlərin tavaya yapışmasının bir çox səbəbi ola bilər. Məsələn, xəmiri çox sulu etməyin. Bu vəziyyətdə bir az un əlavə edin. Əgər istifadə etdiyiniz un keyfiyyətli deyilsə, irmik unu da əlavə edə bilərsiniz.
Eyni zamanda, xəmiri tökməzdən əvvəl tavanı yağlayın, bir az isindikdən sonra xəmiri qoyun. Bu, xəmirin yapışması mane olacaq.
Alınmayan pudinq
Bəzən pudinq hazırlayarkən sulu qala bilər. Belə bir vəziyyətlə qarşılaşdığınızda qarışıma bir az un əlavə edin. Bundan başqa, bir neçə dəqiqə daha çox bişirə bilərsiniz və ya birbaşa soyuducuya da qoya bilərsiniz.
Konserv yeməklərdə olan kif
Kif evdə hazırlanan konservləşdirilmiş yeməklərdə tez-tez rast gəlinir. Evdə hazırladığınız turşu, mürəbbə, kompot kimi yeməklərdə kif görsəniz, qabın qapağını açıb kifi təmizləyin və yeməyin növünə görə şəkər, duz və ya sirkə əlavə edib qaynadın.
Donmuş tərəvəzlər
Donmuş tərəvəzləri təxminən bir həftə otaq istiliyində saxlayın. Bu üsul onların dadlarını əvvəlki hala gətirə bilər.
Lent.az

Mətbəx     Baxılıb: 1802   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetika mehsullari aksessuarlar geymler 2025 geyim qaydaları qara qaragat öskürəyin təbii müalicəsi biliye aid atalar sözləri aybawi qu quşu gəncə babasil meseller