Bu xiyarlar bankada partlaya bilər

Bu xiyarlar bankada partlaya bilərƏgər konserv üçün düzgün tərəvəz seçilməzsə, qış üçün hazırlanan bütün turşular korlana bilər. Bəzən bankalar partlayır, qapaqlar qalxır, çünki yanlış xiyar növü istifadə olunub.
Milli.Az lent.az-a istinadla bu meyvələri təqdim edir:
Konserv üçün uyğun olmayan xiyar növləri
Həddindən artıq yetişmiş xiyarlar
Qalın qabıqlı, böyük toxumlu və həədindən artıq nəmliyi olanlar
Artıq nəmlik bu xüsusiyyətlər mayalanma üçün ideal şərait yaradır. Bu da bağlanmış bankada təzyiqin artmasına və partlamaya səbəb ola bilər.
Zədələnmiş və yumşalmış xiyarlar
Çatlamış, əzilib-göyərmiş, üzərində yumşaq ləkələr olan xiyarlar bakteriyaların sürətlə çoxalmasına səbəb olur. Belə meyvələr bankada tez çürüyür və bütün turşunu korlayır.
Çox böyük xiyarlar
Nəhəng ölçülü xiyarların içi adətən su kimi olur, termik emalda isə bərabər qızmır və bankada tez xarab olur.
Acı növlər
İstiliyə məruz qaldıqda acılıq daha da artır və xoşagəlməz dad verir. Bəzən acılıq, marinadla pis reaksiya verə biləcək maddələrin mövcudluğunun göstəricisidir.
Uzaqdan və ya çoxdan yığılmış xiyarlar
Bir neçə gün saxlanılan xiyarlar xırtıldayanlığını itirir. Soyudulmuş və solmuş xiyarlar mikrobların mənbəyinə çevrilə bilər.
Nazik qabıqlı hibridlər
Belə xiyarlar marinadda tez yumşalır və formalarını itirirlər. Bankada xəmir kimi ola bilərlər.
Salatlıq növlər
Yalnız təzə yeyilmək üçün nəzərdə tutulan salatlıq xiyarlar konservə getmir. Marinadda sulu və dadsız olur, tez dağılırlar.
Konserv üçün ideal xiyarlar hansılardır?
Təzə, sıx və xırçıltılı xiyarlar seçin
Ölçüsü - 10 santimetrdən böyük olmasın
Qabığı nazik, toxumları balaca olmalıdır
Səhər yığılmış xiyarlar daha xırçıldayan olur
Konserv etməzdən əvvəl soyuq suda 3 saat isladın - bu toxumanı yaxşılaşdırır. Bankaları və qapaqları mütləq sterilizasiya edin. Reseptə uyğun şəkildə duz, sirkə və ədviyyat əlavə edin bu bankaların partlamasının qarşısını alır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 319   Tarix: 05 avqust 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Protein kokteylləri arıqlama prosesini sürətləndirə bilərmi? - Həqiqət budur

Protein kokteylləri, adətən yeməkləri əvəzləmək və ya arıqlama zamanı əlavələr kimi istifadə olunan yüksək proteinli içkilərdir. Onlar aclığı azaltmağa kömək edir və çəki itkisində faydalı ola bilər. xəbər verir ki, bu barəd

.

40 dərəcə istidə niyə çay içirik?

Digər millətlərdən fərqli olaraq, azərbaycanlılar 40 dərəcə istidə qaynar çay içir. . Hesab edilir ki, qızmar istidə isti çay susuzluğu yatırır. . -ın xəbərinə görə, diyetoloq Leyla Sariyeva deyib ki, isti maye qəbul edilə

.

Bu içkilər şəkər xəstəliyi yaradır

Süni şirinləşdirici ilə hazırlanan "zero" içkilərin sağlamlığa təsiri ilə bağlı yeni elmi müzakirələr gündəmdədir. xəbər verir ki, araşdırmalar bu içkilərin qısa müddətdə qan şəkərini artırmasa da, uzunmüddətl

.

Qulaq çöpündən istifadə etməyin - Həkim xəbərdarlıq etdi

Həkim Toni Farmer qulaq təmizliyində pambıq çubuqlardan istifadənin təhlükəli nəticələrə səbəb ola biləcəyini bildirib. xəbər verir ki, o, "Infobae" nəşrinə açıqlamasında deyib ki, pambıq çubuqlardan istifadə zaman

.

Ağcaqanadlar vasitəsilə virus yayılır

İtaliyada ağcaqanadlar vasitəsilə yayılan Qərbi Nil virusuna yoluxma halları artıb. xəbər verir ki, ölkənin Səhiyyə Nazirliyinin məlumatına görə, bu il indiyədək 32 yoluxma və 2 ölüm hadisəsi qeydə alınıb. Bu, ötən illə müqayisəd

.

Yayda bu qidalardan uzaq durun: Həkimlər xəbərdarlıq edir

Yay aylarında isti hava şəraiti ilə bağlı olaraq bəzi qidaların qəbulu sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər yüksək temperatur fonunda bəzi məhsullardan mümkün qədər uzaq durmağı tövsiyə edirlər

.

Saç niyə tökülür və keçəlliyə çarə varmı? - Mütəxəssislər izah edir

Saç tökülməsi həm kişilər, həm də qadınlar üçün geniş yayılmış problemdir. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirir ki, bu prosesin səbəbləri müxtəlif ola bilər və bəzi hallarda keçəlliyin qarşısını almaq mümkündür. Əsa

.

Qızartmaq üçün nə daha yaxşıdır - donuz yağı, yoxsa bitki yağı?

Mətbəxdə daim müzakirə olunan məsələ: qızartmaq üçün nə daha yaxşıdır, adi bitki yağı, yoxsa donuz yağı? Və sağlam salatlar üçün hansı yağ seçilməlidir? . xəbər verir ki, Ukraynanın həkimi, professoru və qastroenteroloq-nutritionist

.

Kolbasalarda gizli dəhşət? - Dietoloq şok edən tərkibləri ifşa edir

Kolbasa, frankfurter, cips və qəlyanaltılar uzun müddətdir ki, bir çox ukraynalıların qidalanmasının adi hissəsinə çevrilib. Lakin dietoloqun sözlərinə görə, rəngarəng qablaşdırmanın və iştahaaçan görünüşün arxasında sağlamlığını

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim seçimi yaz geyimleri 2025 qadin dunyasi qripdən necə qorunmalı uz ucun cavanlasdirici maskalar bürclərin uyğunluğu qaynar qazan dostluq usaq geyimleri vətən haqqında atalar sözləri uzeyir haxisda