Çörək dolması (Fodula) resepti
Tərkibi:
250 q qiymə,
1 soğan,
1 ədəd fırında bişmiş yumru çörək,
1 ovuc qoz, istiot,
Cəfəri,
Kərə yağı,
Tomat,
Ət suyu,
Hazırlanması:
Fırında bişən çörəyi isti -isti istifadə etmək olmaz.
Gözləmək lazımdır ki , çörək boyatlaşsın.
Təzə çörəklə bişirmək istəsəniz çörək xəmir olar.
Çörəyin yumşaq hissəsini tamamən çıxardın .
Balaca bir saxsıya bənzər qab alınacaqdır.
Ocağın üzərinə qoyduğunuz tavada yağı qızdıraraq içərisinə doğranmış soğanı və qiyməni əlavə edərək qovurun.
Qovurduğunuz bu qarışığın içərisinə çörəyin içini əlavə edib bir az da qovurmağa davam edin.
Əvvəlcədən qozu da iri-iri doğrayın.
Doğradığınız qozu, cəfərini, istiotu, duzu da qiyməyə əlavə edin.
Əldə etdiyiniz bu qarışığı boş olan çörək qabın içərisinə doldurun.
Geniş bir qabın içinə ət suyu qoyub hazırladığınız çörəyi suyun içinə qoyun.
Ət suyunun yüksəkliyi çörəkdən 2-3 barmaq qədər keçməlidir.
Ocaqda qaynayan ət suyundan ara sıra qaşıqla alaraq çörəyin üzərinə gəzdirin.
Ancaq çörəyi vam odda bişirmək lazımdır.
Bişən çörəyin üzərinə isti tomat sosu gəzdirin.
Bir müddət dəmə qoyduqdan sonra dilimləyərək servisə hazır hala gətirin.
İsti halda servis edin.
Nuş olsun!
f Paylaş








Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida
Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var
Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə
Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu
Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa
Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş
Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı
Mirasını dövlətə bağışlayacaq