Çörək dolması (Fodula) resepti
Tərkibi:
250 q qiymə,
1 soğan,
1 ədəd fırında bişmiş yumru çörək,
1 ovuc qoz, istiot,
Cəfəri,
Kərə yağı,
Tomat,
Ət suyu,
Hazırlanması:
Fırında bişən çörəyi isti -isti istifadə etmək olmaz.
Gözləmək lazımdır ki , çörək boyatlaşsın.
Təzə çörəklə bişirmək istəsəniz çörək xəmir olar.
Çörəyin yumşaq hissəsini tamamən çıxardın .
Balaca bir saxsıya bənzər qab alınacaqdır.
Ocağın üzərinə qoyduğunuz tavada yağı qızdıraraq içərisinə doğranmış soğanı və qiyməni əlavə edərək qovurun.
Qovurduğunuz bu qarışığın içərisinə çörəyin içini əlavə edib bir az da qovurmağa davam edin.
Əvvəlcədən qozu da iri-iri doğrayın.
Doğradığınız qozu, cəfərini, istiotu, duzu da qiyməyə əlavə edin.
Əldə etdiyiniz bu qarışığı boş olan çörək qabın içərisinə doldurun.
Geniş bir qabın içinə ət suyu qoyub hazırladığınız çörəyi suyun içinə qoyun.
Ət suyunun yüksəkliyi çörəkdən 2-3 barmaq qədər keçməlidir.
Ocaqda qaynayan ət suyundan ara sıra qaşıqla alaraq çörəyin üzərinə gəzdirin.
Ancaq çörəyi vam odda bişirmək lazımdır.
Bişən çörəyin üzərinə isti tomat sosu gəzdirin.
Bir müddət dəmə qoyduqdan sonra dilimləyərək servisə hazır hala gətirin.
İsti halda servis edin.
Nuş olsun!
f Paylaş








Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr
Keçmiş xanımı Anarı məhkəməyə verdi
Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu
Dünyanın ən bahalı modellərindən Anok Yai xəstəxanaya yerləşdirilib
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR