Çörəyin boyatlamaması üçün 6 üsul
1.Dilimlənərək yeyilməlidir
Çörəyin dilimlənərək yeyilməsi boyatlamağı gecikdirən ən önəmli üsullardandır.
2.Soyuq çörək boyat çörək deyil
Hər zaman soyuq olan çörək boyat çörək olduğu anlamına gəlmir. Çörək qızdırıldığı zaman təkrar yumşaq və ləzzətli olacaq.
3.Çörək üstü açıq qalmamalıdır
Çörəyin qəti şəkildə üstü açıq qalmamasına və hava almamasına diqqət edilməlidir. İsti olduğu zaman isə kifayət qədər soyumadan sellofana qoyulması lazımdır, çünki buxar səbəbilə kiflənə bilər.
4.Çörəyin qabığı qopardılmamalıdır
Çörəyi yeyərkən bəziləri qabığını xoşladıqları və ya çörəyin içi isti ikən xəmir olduğundan əvvəlcə çörəyin qabığını qoparıb yeyirlər. Belə vəziyyətdə çörək daha tez boyatlaşar, çünki bu zaman çörəyin su itirməsi asanlaşır, quruyur və asanlıqla ovulur.
5.Çörək soyuducuda saxlanılmalıdır
Çörəyi paketdə soyuducuya qoymalısınız. Beləliklə də çörəyin kiflənməsinin qarşısını almış olarsınız. Daha sonra isə bu çörəklər əvvəlki qədər təzə olmasa da yeyilə biləcək vəziyyətdə olur. Arzunuza görə qızarda və ya buxar səviyyəsində nəm qızdırılaraq təkrar yeyə bilərsiniz.
6.Bərkimiş çörəyi su buxarı vasitəsilə yeyilə biləcək vəziyyətə gətirə bilərsiniz
Çörək nəmini itirdikcə bərkiməyə və zamanla kiflənməyə başlayır. Bərkimiş çörəyi yeyilə biləcək hala gətirmək üçün bir qaba su qoyaraq qaynadılır, daha sonra bu qaynadılan suyun üzərinə süzgəc qoyulur, bərkimiş çörəklər əlavə edilir. Su buxarı çörəyin içinə hopduğundan itirdiyi nəmi bərpa edəcək və yeyilə biləcək.