Çox sadə LİMON PEÇENYESİ

Çox sadə LİMON PEÇENYESİMəhsullar:
- 1 stəkan un
- 6 x.q. şəkər pudrası (4 xəmirə, 2 üzərinə tökmək üçün)
- 80 qr kərə yağı
- 1 limonun sedrası (sarı qabığı)
- 2 x.q. limon şirəsi
- 1 x.q. nişasta
- 1 çimdik duz.
Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağını pudra ilə yaxşı çalın.
2. Limon sedrasını sürtgəcdən keçirin, limondan şirə sıxın, yağlı kütləyə əlavə edin, qarışdırın.
3. Un, nişasta, duz əlavə edin, xəmir qatın, kolbasa şəklində yayın, plyonkaya bükün, 2 saat soyuducuda saxlayın.
4. "Kolbasanı" yarım sm qalınlıqda tikələrə kəsin.
5. Tavaya perqament sərin, peçenye düzün, qabaqcadan 180 C qədər qızdırılmış sobada 12-13 dəqiqə bişirin (peçenye qızarmamalıdır, ağ qalmalıdır), üzərinə pudra səpin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2170   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

turlar.az

gozel gorunmek toy makiyajlari geymler 2025 tut aragi haqqinda pirojna reseptləri gelinlikler xinayaxdi bayatilari kosmetika cekc pornuxa şəhid hakışda dostluq şebnem tovuzlu