Dadlı şüyüd şorbası necə hazırlanır? Dadlı şüyüd şorbası
Tərəvəzlə hazırlanan yeməkləri sevənlər üçün gözəl bir reseptimiz var. Tutarlılığı ilə göz oxşayan və praktiki hazırlığı ilə qadınları güldürəcək şüyüd şorbası haqqında heç eşitməmisiniz. Fərqli bir şorba resepti axtaranlar tərəfindən bəyəniləcək dadlı şüyüd şorbasının resepti məqaləmizdədir.
Şüyüd Asiya ölkələrində yetişdirilən bir bitki növüdür. Çox vaxt salatlarda istifadə olunan şüyüd ət yeməkləri ilə yaxşı gedir. Bir çox xəstəliklərə qarşı təsirli olan şüyüd, immunitet sistemini gücləndirən bir quruluşa sahibdir. Az kalori ehtiva etdiyi üçün pəhriz zamanı istehlak edilə bilər. Dereotu ilə hazırlanan adi reseptlərdən başqa həm qidalı, həm də bədən sağlamlığı üçün çox faydalı bir şorba resepti təqdim edirik. Hər kəs bu asan hazırlanan şüyüd şorbasını sevəcək.
Şüyüd şorbasının resepti:
MATERİALLAR
1 qəhvə fincanı yağ
1 orta soğan
2 diş sarımsaq və ya 1 çay qaşığı sarımsaq tozu
1 fincan un
3 stəkan toyuq bulyonu
1 stəkan süd
şüyüd
duzu - bibər
Yarım limon suyu
Dərin bir tavada yağ və qızardılmış soğanı götürün və yaxşı qızardın.
Sonra, 3-4 dəqiqədən sonra sarımsaq və unu əlavə edin və qovurma prosesinə davam edin.
Qovurduqdan sonra yavaş -yavaş toyuq suyu və süd əlavə edin.
Su əlavə edin, sıxlığınızı istəyinizə uyğun olaraq düzəldin.
Son olaraq ədviyyat, duz və şüyüd əlavə edib qaynadın.
5 dəqiqə qaynadıqdan sonra ocağı söndürün və limon suyunu əlavə edin.
İsti xidmət edə bilərsiniz.
Nuş olsun...
f Paylaş