Dadlı TULA PRYANİKİ

Dadlı TULA PRYANİKİİnqrediyentlər:
- 100 qr kərə yağı
- 2 x.q. bal
- yarım stəkan süd
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 ç.q. soda
- 1 yumurta
- yarım ç.q. darçın
- yarım ç.q. cövüz
- 3-3,5 stəkan un
- cem (istənilən cemdən istifadə etmək olar)
Hazırlanması:
1. Yumurta ağını şəkər tozu ilə çalın.
2. Süd əlavə edin, qarışdırın.
3. Əridilmiş yağ, bal, ədviyyatları əlavə edin, qarışdırın.
4. Sodanı limon şirəsi ilə söndürün, kütləyə əlavə edin.
5. Ələnmiş un əlavə edin, xəmir yoğurun, 2 hissəyə bölün.
6. Bir hissəni nazik yayın, yağ çəkilmiş tavaya qoyun, üzərinə cem çəkin.
7. İkinci hissəni yayın, cemin üzərinə qoyun, qıraqları bərkidin, üzərinə çalınmış yumurta çəkin, çəngəllə naxış çəkin.
8. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, pryaniki 30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1914   Tarix: 21 may 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar toy gecesi hamilelikde qidalanma qazan kotleti hazirlanmasi dogum cantasinda ne olmalidir tut aragi haqqinda qadin saytlari novruz bayramına aid hakışda uzeyir baldiza aid yumurta vətən həsrəti