Dərini cavanlaşdıran, ağardan ÇİYƏLƏK MASKALARI

Dərini cavanlaşdıran, ağardan ÇİYƏLƏK MASKALARIÇiyələk maskaları kosmetologiyada çox effektli sayılır. Bu maskalar:
- nəmləndirici təsir edir
- yağlı dərinin məsamələrini daraldır, təmizləyir, iltihabları azaldır
- dərini ölü hüceyrələrdən çox yaxşı təmizləyir (piling edir)
- yaxşı qidalandırır
- ağardır, piqment ləkələri aparır
- cavanlaşdırır, rəngini yaxşılaşdırır.
Ən yaxşı çiyələk maskaları:
1. Ağardıcı maska
Bir neçə çiyələyi yaxşı əzin və dəriyə çəkib 15 dəqiqə saxlayın, sonra ilıq su ilə yuyun, nəmləndirici krem çəkin.
2. Cavanlaşdırıcı maska
2-3 çiyələk əzilir, 1 çay qaşığı bal, 1 çay qaşığı badam yağı əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır, üz dərisinə çəkilir, 20 dəqiqədən sonra ilıq suda isladılmış tamponla silinir, qidalandırıcı krem çəkilir.
3. Nəmləndirici maska
3 çiyələk əzilir, 2 xörək qaşığı yağlı kəsmiklə qarışdırılır, üz dərisnə çəkilir, 20 dəqiqədən sonra ilıq su ilə yuyulur, nəmləndirici krem çəkilir.
4. Maska-pilinq
2-3 çiyələk əzilir, 2 x.q. qatıq və 1/2 çay qaşığı narın duz əlavə olunur, qarışdırılır, üz dərisinə çəkilir, yüngül massaj edilir. Daha sonra maskanı 10 dəqiqə saxlayın və ilıq su ilə yuyub qidalandırıcı krem çəkin.
Dəridə yaralar, kapilyar toru varsa, bu maskalardan istifadə etmək olmaz.
Çiyələk maskaları allergiya verə bilər (dəridə səpgilər, qaşınma). Bu səbəbdən istifadə etdikdən əvvəl çiyələyin şirəsini dərinin kiçik hissəsinə çəkin və 30 dəqiqə gözləyin. Heç bir reaksiya yoxdursa, çiyələk maskalarından istifadə edə bilərsiniz.
Bu maskalardan həftədə 1-2 dəfə istifadə etmək olar.
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2784   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

turlar.az

geyim şəkilləri gozel gorunmek yaz geyimleri 2025 geyim dəbləri morugun faydalari kesmikli blincik nagillar kosmetika big.az aysel novruz bayramına aid bakışta burcler haqqinda novruz hakisdalari