Dərini cavanlaşdıran, ağardan ÇİYƏLƏK MASKALARI

Dərini cavanlaşdıran, ağardan ÇİYƏLƏK MASKALARIÇiyələk maskaları kosmetologiyada çox effektli sayılır. Bu maskalar:
- nəmləndirici təsir edir
- yağlı dərinin məsamələrini daraldır, təmizləyir, iltihabları azaldır
- dərini ölü hüceyrələrdən çox yaxşı təmizləyir (piling edir)
- yaxşı qidalandırır
- ağardır, piqment ləkələri aparır
- cavanlaşdırır, rəngini yaxşılaşdırır.
Ən yaxşı çiyələk maskaları:
1. Ağardıcı maska
Bir neçə çiyələyi yaxşı əzin və dəriyə çəkib 15 dəqiqə saxlayın, sonra ilıq su ilə yuyun, nəmləndirici krem çəkin.
2. Cavanlaşdırıcı maska
2-3 çiyələk əzilir, 1 çay qaşığı bal, 1 çay qaşığı badam yağı əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır, üz dərisinə çəkilir, 20 dəqiqədən sonra ilıq suda isladılmış tamponla silinir, qidalandırıcı krem çəkilir.
3. Nəmləndirici maska
3 çiyələk əzilir, 2 xörək qaşığı yağlı kəsmiklə qarışdırılır, üz dərisnə çəkilir, 20 dəqiqədən sonra ilıq su ilə yuyulur, nəmləndirici krem çəkilir.
4. Maska-pilinq
2-3 çiyələk əzilir, 2 x.q. qatıq və 1/2 çay qaşığı narın duz əlavə olunur, qarışdırılır, üz dərisinə çəkilir, yüngül massaj edilir. Daha sonra maskanı 10 dəqiqə saxlayın və ilıq su ilə yuyub qidalandırıcı krem çəkin.
Dəridə yaralar, kapilyar toru varsa, bu maskalardan istifadə etmək olmaz.
Çiyələk maskaları allergiya verə bilər (dəridə səpgilər, qaşınma). Bu səbəbdən istifadə etdikdən əvvəl çiyələyin şirəsini dərinin kiçik hissəsinə çəkin və 30 dəqiqə gözləyin. Heç bir reaksiya yoxdursa, çiyələk maskalarından istifadə edə bilərsiniz.
Bu maskalardan həftədə 1-2 dəfə istifadə etmək olar.
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2818   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

donlar 2025 sade makiyaj sekilleri gözəllik məhsulları goyemin faydalari oxsamalar olum haqqinda maraqli faktlar kökəlmə sirləri kosmetika haqisda bayatı hakışdalar bayatilar narin faydasi