Dərini cavanlaşdıran, ağardan ÇİYƏLƏK MASKALARI

Dərini cavanlaşdıran, ağardan ÇİYƏLƏK MASKALARIÇiyələk maskaları kosmetologiyada çox effektli sayılır. Bu maskalar:
- nəmləndirici təsir edir
- yağlı dərinin məsamələrini daraldır, təmizləyir, iltihabları azaldır
- dərini ölü hüceyrələrdən çox yaxşı təmizləyir (piling edir)
- yaxşı qidalandırır
- ağardır, piqment ləkələri aparır
- cavanlaşdırır, rəngini yaxşılaşdırır.
Ən yaxşı çiyələk maskaları:
1. Ağardıcı maska
Bir neçə çiyələyi yaxşı əzin və dəriyə çəkib 15 dəqiqə saxlayın, sonra ilıq su ilə yuyun, nəmləndirici krem çəkin.
2. Cavanlaşdırıcı maska
2-3 çiyələk əzilir, 1 çay qaşığı bal, 1 çay qaşığı badam yağı əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır, üz dərisinə çəkilir, 20 dəqiqədən sonra ilıq suda isladılmış tamponla silinir, qidalandırıcı krem çəkilir.
3. Nəmləndirici maska
3 çiyələk əzilir, 2 xörək qaşığı yağlı kəsmiklə qarışdırılır, üz dərisnə çəkilir, 20 dəqiqədən sonra ilıq su ilə yuyulur, nəmləndirici krem çəkilir.
4. Maska-pilinq
2-3 çiyələk əzilir, 2 x.q. qatıq və 1/2 çay qaşığı narın duz əlavə olunur, qarışdırılır, üz dərisinə çəkilir, yüngül massaj edilir. Daha sonra maskanı 10 dəqiqə saxlayın və ilıq su ilə yuyub qidalandırıcı krem çəkin.
Dəridə yaralar, kapilyar toru varsa, bu maskalardan istifadə etmək olmaz.
Çiyələk maskaları allergiya verə bilər (dəridə səpgilər, qaşınma). Bu səbəbdən istifadə etdikdən əvvəl çiyələyin şirəsini dərinin kiçik hissəsinə çəkin və 30 dəqiqə gözləyin. Heç bir reaksiya yoxdursa, çiyələk maskalarından istifadə edə bilərsiniz.
Bu maskalardan həftədə 1-2 dəfə istifadə etmək olar.
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2821   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

aksessuarlar qadin sayti reseptler xatire islamin sekilleri yemək bişirmək pustenin faydalari goz altı qırışlar kosmetika ağır itki hakisdalar badambura brusell bakteriyası kahfe kali