Dezodorantdan qalan ləkələri necə təmizləyək? 7 ÜSUL

Dezodorantdan qalan ləkələri necə təmizləyək? 7 ÜSULYayda əksəriyyətimiz dezodorantdan istifadə edir. Lakin bu vasitələrin bir mənfi tərəfi var ki, onlar qara paltarlarda ağ, ağ paltarlarda sarı ləkələr saxlayır.
Belə ləkələri aparmaq bəzən çox çətin olur. Bu səbəbdən çalışmaq lazımdır ki, belə problem əmələ gəlməsin. Bunun üçün dezosorantı yalnız quru dəriyə çəkin, tərkibində allüminium duzları olan dezodorantlardan istifadə etməyin, dezodorantı çəkdikdən sonra 5 dəqiqə saxlayın və yalnız sonra paltarınızı geyinin.
Əgər ləkə artıq əmələ gəlibsə, bu kimi vasitələrdən istifadə edin:
1. Paltara ləkə düşən kimi onu dərhal sərin suda yuyucu vasitə ilə yuyun. Köhnə ləkələr parçadan çətin gedir.  
2. Qara paltarlardan ləkələri aparmaq üçün təmiz əskini araqda isladın və ləkəni təmizləyin.
3. Qara paltarlardan dezodorant ləkələrini sirkə ilə də aparmaq olar. Axşamdan ləkəyə sirkə çəkin, səhər adi qaydada yuyun.
4. Duz bir çox ləkələri aparır. Axşamdan ləkəyə duz səpin, barmaqlarınızla bir qədər sürtün, səhər paltarı adi qaydada yuyun.
5. Qabyuyan vasitələr də yaxşı kömək edir. Lakin burada şəffaf qabyuyan vasitədən istifadə etmək lazımdır. Rəngli vasitə uyğun gəlmir. Qabyuyan vasitəni ləkənin üzərinə çəkin, 1 saat saxlayın, sonra paltarı yuyun.
 6. Naşatır spirti də yaxşı kömək edir. Spirti ləkəyə çəkin, bir neçə dəqiqə saxlayın, sonra paltarı yuyun.  
7. Təzə ləkəni limon şirəsi ilə aparmaq olar. Limon şirəsini pambığa sıxın, ləkəni sürtün, 1-2 dəqiqədən sonra paltarı yuyun.

Mətbəx     Baxılıb: 2630   Tarix: 22 may 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

turlar.az

gözəllik məhsulları geyim şəkilləri yay kolleksiyasi terxun kompotu ciyer qovurmasi qara noqteler ucun uz maskalari atalar sozleri veten haqqinda kosmetika lakonizm azerb clpaq qadinlari sağlıq novruza aid hakisda atalar sozu