Duzlu suda xiyar tutması

Duzlu suda xiyar tutmasıƏrzaqlar: Duzlu suda xiyar tutması

Xiyar
Acı bibər
Sarımsaq
Duz
Kərəviz(quru ya da təzə)
Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə)

Hazırlanması:

Xiyarları yuyub təmizləyirik.

3 litirlik bankaya 3 diş sarımsaq, 2 balaca şüyüd başı, 3-4 zoğ kərəviz yarpağı, 1/3 acı bibər yığıb üstünə xiyarı yığırıq.

Duzlu suda xiyar tutmasıQazanda su qaynadırıq. Su soyuduqdan sonra duzlu su düzəldib bankaya tökürük. 1 l bankadakı suya 3 x.q duz töküb yaxşı həll edirik. Sonra xiyarın üstünə tökürük. Duzlu suyu xiyarın üstünə çıxana qədər tökürük.

Duzlu suda xiyar tutmasıBankaya duzlu su tökdükdən sonra ağzına qapaq qoyuruq. Bu tutma üçün istəsənəz plastmas ya da ağzı rezbalı qapaqla bağlanan banka götürə bilərsiniz. Yaxşı olar ki plastmas olsun.

3 gün müddətində tez-tez bankanı aşağı-yuxarı edib çalxalayırıq. Suyu bulanacaq. Sonrakı günlərdə suyu durulmağa başlayacaq. Suyu tamam duralanda tutmamız hazirdı, buyurub yeməklərlə yeyə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 10849   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

yay geyimləri 2025 kosmetoloq geymler 2025 kivi murebbesi saca xina qoymaq qaydasi psixoliji məsləhətlər endokrin sistem kosmetika qardasa aid haxistalar xerceng salam tərəzi bürcü masturbasiya