Duzlu suda xiyar tutması

Duzlu suda xiyar tutmasıƏrzaqlar: Duzlu suda xiyar tutması

Xiyar
Acı bibər
Sarımsaq
Duz
Kərəviz(quru ya da təzə)
Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə)

Hazırlanması:

Xiyarları yuyub təmizləyirik.

3 litirlik bankaya 3 diş sarımsaq, 2 balaca şüyüd başı, 3-4 zoğ kərəviz yarpağı, 1/3 acı bibər yığıb üstünə xiyarı yığırıq.

Duzlu suda xiyar tutmasıQazanda su qaynadırıq. Su soyuduqdan sonra duzlu su düzəldib bankaya tökürük. 1 l bankadakı suya 3 x.q duz töküb yaxşı həll edirik. Sonra xiyarın üstünə tökürük. Duzlu suyu xiyarın üstünə çıxana qədər tökürük.

Duzlu suda xiyar tutmasıBankaya duzlu su tökdükdən sonra ağzına qapaq qoyuruq. Bu tutma üçün istəsənəz plastmas ya da ağzı rezbalı qapaqla bağlanan banka götürə bilərsiniz. Yaxşı olar ki plastmas olsun.

3 gün müddətində tez-tez bankanı aşağı-yuxarı edib çalxalayırıq. Suyu bulanacaq. Sonrakı günlərdə suyu durulmağa başlayacaq. Suyu tamam duralanda tutmamız hazirdı, buyurub yeməklərlə yeyə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 10764   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

turlar.az

kosmetoloq geyim və ayaqqabılar kosmetika mehsullari cennet almasinin hazirlanmasi ailə hamiləlik ayaqqabı və çanta dirnaq pilkalamaq kosmetika efsane tərəzi bürcü uşaq nece olur arxadan olmaq ariqlamaq