Ekler

EklerƏrzaqlar:Ekler

Xəmir üçün:

200 q kərə yağı
2 st su
1/2 ç.q duz
2 st un
8 yumurta

Krem üçün:

1 banka qatılaşdırılmış süd
200 q kərə yağı
1/2 qutu vanil

Bəzədilməsi üçün:

50 q şokalad

Hazırlanması:

Qazana suyu tökürük. Su qaynamağa başlayanda duzu və yağı əlavə edirik.

EklerSuda yağ tamam əriyən kimi unu bir dəfəyə tez tökürük. Dayanmadan tez-tez qarışdırırıq.

EklerQazı azaldıb vam odda 2-3 dəqiqə tez-tez qarışdırırıq. Hazır xəmiri qazandan başqa qaba tökürük.

EklerXəmir ilıq olanda yumurtaları bir-bir sındırıb qarışdırırıq.

EklerKremi hazırlayaq. Yumşalmış kərə yağını mikserlə ağaranadək çalırıq.

EklerQatılaşdırılmış südü və vanili əlavə edib çalırıq.

EklerQaba kağız qoyub (kağız qoymasanız da olar) xəmirdən 1 dolu çay qaşığı qoyuruq və forması yumru olsun deyə duzəldirik. Xəmiri mətbəx şprisi ilə uzunsov formada da qoya bilərsiniz.

EklerXəmiri qoyanda ara məsafə saxlayırıq ki bişəndə bir-birinə yapışmasın. 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzü tamam qızaranadək bişiririk.

EklerHazır eklerlər soyuyur. Soyuduqdan sonra yandan bıçaqla kəsib çay qaşığı ilə içinə krem qoyuruq. İstəsəniz mətbəx şprisi ilə də qoya bilərsiniz.

EklerŞokaladı su hamamında əridirik.

EklerEklerHazır eklerlərin üzərinə əridilmiş şokaladı tökürük.

EklerZövqə görə istəsəniz şokalad tökməyə də bilərsiniz.

EklerNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 7372   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari donlar 2025 sac duzumleri bürclər iyun 2025 milli yemek süd vəziləri gürcü mətbəxi oglaq qaynana cinsi əlaqə atalar sozu ariqlamaq