Əla fransız deserti "Krokembuş" piroqunu siz də hazırlayın

Əla fransız deserti "Krokembuş" piroqunu siz də hazırlayınBu dəfə sizə dünya mətbəxindən nümunələr gətirəcəyik. Belə ki, sizə fransız deserti "Krokembuş" piroqunun reseptini təqdim edirik.

Piroq üçün:
Un- 150 qram
Süd – 250 ml
Kərə yağı – 100 qram
Yumurta – 4-5 ədəd
Duz - 1 çimdik

Krem üçün:
Süd – 1 litr
Yumurta – 4 ədəd
Un – 100 qram
Şəkər tozu – 5 stəkan
Vanil – 8 qram

Karamel üçün:
Şəkər tozu – 1,5 stəkan
Su – 80 ml

Xəmirin hazırlanması:
Un ələkdən kçirilir. Qazı asta dərəcədə yandırın, süd, duz, kərə yağı əlavə edin. Yağ əriyənə kimi qazın üstündə saxlayın, sonra qazı söndürün və unu əlavə edin.

Ehtiyatla qarışdırın.

Sonra xəmiri qatılaşana qədər qarışdırın. Xəmir soyuduqdan sonra yumurtaları əlavə edin. Mikserlə çalın, xəmir hazırdır.

Sobanın qabının üstünə yağ çəkin və hazırladığınız xəmirləri düzün. Onlar arasında 3-5 sm məsafə olmalıdır.

Sobanı 220 dərəcədə qızdırın və piroqları 5-7 dəqiqə bişirin, sonra sobanın dərəcəsini 180-a endirin və 7-10 dəqiqə də bişirin. Sonra onu sobanın üst hissəsində 5-7 dəqiqə də bişirməlisiniz ki, üstü qızarsın.

İçlik:
3,5 faiz yağlı südü qaba tökün, asta dərəcədə qaza qoyun. Üzərinə şəkər tozu, un əlavə edin. Mikserlə çalın. Alınan qarışığı hazırladığınız piroqların içinə yerləşdirməlisiniz. Belə ki, qarışğı bişirdiyiniz piroqların aşağı və yuxarı hissəsindən piroqun içinə doğru sürükləyin.

Karamel:
Və sonda şəkər tozunu su ilə qaynadıb şərbət kimi bu piroqların üzərinə tökün. Əla fransız deserti "Krokembuş" hazırdır. Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4587   Tarix: 05 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

turlar.az

geyim dəbləri qadin dunyasi makiyaj etmek qaydalari pirojna reseptləri aysel elizade sevgilisi 2025 gəlinliklər əllərin tərləməsi kosmetika novruza aid hakışda heyati novruz bayramina aid uzeyir balıq