Ən dadlı almalı piroq

Ən dadlı almalı piroqÇox dadlı, zərif və ətirli piroqdur.
Tərkib:
- 500-600 qr alma
- 200 qr un (1 + 1/3 stəkan)
- 1/3 stəkan şəkər tozu
- 100 qr kərə yağı
Üzərinə tökmək üçün:
- 2/3 stəkan xama
- 1/3 stəkan şəkər tozu
- 2,5 x.q. un
Ovuntu:
- 1/3 stəkan un
- 1/4 stəkan şəkər tozu
- 25 qr kərə yağı
- 1/2 ç.q. darçın
Hazırlanması:
1. Xəmir: yumşaq kərə yağı ələnmiş un və şəkər tozu ilə barmaqlarla ovulur.
2. Xama şəkər tozu və unla qarışdırılır, bir qədər çalınır.
3. Ovuntu: un, yumşaq kərə yağı, şəkər tozu barmaqlarla ovulur (xəmir kimi), darçın əlavə olunur.
4. Alma yuyulur, təmizlənir, nazik tikələrə doğranılır.
5. Formaya (26-28 sm) kərə yağı çəkilir, xəmir tökülür, kənarlar qaldırılır, alma qoyulur. Üzərinə xamalı kütləni, sonra isə ovuntunu tökün.  
6. Sobanı 180 C qədər qızdırın. Piroqu 35 dəqiqə ərzində bişirin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 1852   Tarix: 21 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

turlar.az

sonxeber.az maskalar sac duzumleri gözəllik məhsulları sağlamliq yaz geyimleri elme aid atalar sozu məlhəmlər xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır şebnem tovuzlu xerçeng şəkərbura efsane