Ən dadlı almalı piroq

Ən dadlı almalı piroqÇox dadlı, zərif və ətirli piroqdur.
Tərkib:
- 500-600 qr alma
- 200 qr un (1 + 1/3 stəkan)
- 1/3 stəkan şəkər tozu
- 100 qr kərə yağı
Üzərinə tökmək üçün:
- 2/3 stəkan xama
- 1/3 stəkan şəkər tozu
- 2,5 x.q. un
Ovuntu:
- 1/3 stəkan un
- 1/4 stəkan şəkər tozu
- 25 qr kərə yağı
- 1/2 ç.q. darçın
Hazırlanması:
1. Xəmir: yumşaq kərə yağı ələnmiş un və şəkər tozu ilə barmaqlarla ovulur.
2. Xama şəkər tozu və unla qarışdırılır, bir qədər çalınır.
3. Ovuntu: un, yumşaq kərə yağı, şəkər tozu barmaqlarla ovulur (xəmir kimi), darçın əlavə olunur.
4. Alma yuyulur, təmizlənir, nazik tikələrə doğranılır.
5. Formaya (26-28 sm) kərə yağı çəkilir, xəmir tökülür, kənarlar qaldırılır, alma qoyulur. Üzərinə xamalı kütləni, sonra isə ovuntunu tökün.  
6. Sobanı 180 C qədər qızdırın. Piroqu 35 dəqiqə ərzində bişirin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 1856   Tarix: 21 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma yay geyimləri 2024 geymler 2024 xamali piroq qiz usagini acmaq ev ve dizayn atalar sözləri elm haqqinda şəhid novruz hakışdaları baldiz geyim kurtlar vadisi