Ərik piroqu
Ərzaqlar:
200 q kərə yağı
4/5 st şəkər tozu
3 ədəd yumurta
3,5 st un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
İçlik üçün:
700 q ərik
Hazırlanması:
Yumşaq kərə yağı, vanil və şəkər tozunu qaşıqla tam qarışana qədər çalırıq.
Yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Qabartma tozu və unu əlavə edib xəmiri düzəldirik.
Diametri 28 sm olan qab götürüb kərə yağı ilə yağlayıb xəmirin 2/3 hissəsini qoyub yayırıq. Xəmirin 1/3 hissəsini bəzək üçün saxlayırıq.

Əriyi yuyub tumunu çıxarıb xırda doğrayırıq.
Doğradığımız əriyi xəmirin üstünə töküb bərabər yayırıq.
Bəzək üçün saxladığımız xəmiri un vasitəsi ilə yayıb lent kimi kəsirik. (Piroqu istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz) Lentlərdən əriyin üstünə düzüb ortasına gül düzəldib piroqumuzu bəzəyirik.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqəyə bişiririk.
Piroq ilıq olanda qabdan çıxardırıq.
Tamam soyuyanda süfrəyə verə bilərsiniz. Zövqə görə istəsəniz piroqun üstünə şəkər kirşanı səpəbilərsiniz.
Nuş olsun!









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir
Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar
İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin
Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət
Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü
Aktrisa burun əməliyyatlarını tənqid etdi
Qızının etirafı Fatiməni ağlatdı - FOTO
Az yatanların beyni zəifləyir
Qarnı qurdlu mikrob yığını' - Kənan yenidən onları hədəf aldı
Qadının əxlaqı həyat yoldaşından başlayır
Burun əməliyyatından sonra ağıl itə bilər? - Psixiatr danışdı