Ətirli limonlu-portağallı piroq. Yarım saata hazırlanır!

Ətirli limonlu-portağallı piroq. Yarım saata hazırlanır!Tərkib:
- 1 stəkan un
- yarım stəkan şəkər tozu
- 150 qr kərə yağı
- 3 yumurta
- 2 ç.q. qabartma tozu
- 1 portağalın şirəsi
- 1 portağalın və 1 limonun sedrası (sarı qabıq)
Hazırlanması:
1.  Yumurta şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı çalınır.  
2. Əridilmiş kərə yağı, un, qabartma tozu əlavə olunur, ehtiyatla qarışdırılır.
3. 1 portağalın və 1 limonun qabığı sürtgəcdən keçirilir, portağaldan şirə sıxılır, kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.
4. Formaya yağ çəkin, xəmiri tökün.
5.  Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 20 dəqiqə ərzində bişirin.
6. Hazır piroqun üzərinə pudra səpin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2810   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

turlar.az

toy makiyajlari geyim dəbləri geyim şəkilləri ayaqqabı modelləri hamilə qadın nə yeməli gozlerin bezenmesi toy ideyalari kosmetika qurd ve quzu novruz hakistalari damla haxisdalar dostluq