Evdə Hazırlanan Lazanya
Ərzaqlar
400 qram çəkilmiş ət
1 ədəd yerkökü
2 ədəd soğan
100 qram un
50 qram pendir
dəfnə yarpağı
duz, istiot
1 ədəd pomidor
30 ədəd lazanya
100 qram şərab
2 diş sarımsaq
yarım dəstə cəfəri
750 ml süd
100 qram kərə yağı
Directions
Lazanyanı qablaşdırılmada göstərildiyi qaydada hazır vəziyyətə gətiririk.
Soğan xırda doğranıb yağda qızılı rəng alana kimi qovrulur, sonra kök sürtgəcdən keçirilib əlavə edilir.
Hazır olmuş lazanyanı mətbəx dəsmalının üstünə qoyub üzərinə bir dəsmal yenə qoyuruq, beləcə sudan çıxarırıq.
İçlik hazır olana kimi gözlədirik.
Qızardılmış soğana xırda doğranmış bibər əlavə edib 5-7 dəqiqə qovururuq.
Ət və şərabı əlavə edirik.
Pomidoru sürtgəcdən keçiririk, ətə əlavə edib suyu çəkilənədək qovururuq.
Cəfərini və sarımsağı xırda doğrayıb əlavə edirik.
Lazanya üçün lazım olan beşamel sousunu hazırlayırıq. Unu tavaya töküb yağda qovururuq.
Ən zəif oda qoyub südü, duzu, istiotu, dəfnə yarpağını əlavə edib, qarışdırırıq, qaynayan kimi götürürük.
Holland pendirini əlavə edib qarışdırırıq, sousumus hazırdır
Lazanya, içlik, sous, əlavəsi ilə bir neçə lay hazırlayırıq.
Ən üst qata sous və pendir əlavə edirik, 180 dərəcədə 30 dəqiqə, üstü qızaranadək sobada saxlayırıq.
Nuş Olsun!









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Qazaxıstanın Xalq Artisti Roza Rımbayeva karyerasını bitirir
Conni Depplə Salman Xan bir arada - Foto
Amina Özbəkistanda konsert verəcək
Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi
İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq
Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL