Evdə pizza hazırlamağın SADƏ ÜSULU

Evdə pizza hazırlamağın SADƏ ÜSULUÇoxumuz pizza yeməyi sevirik. Hətta bəzilərimiz pizzanı evdə hazırlamaq istəyirik, amma nəticə elə də ürəkaçan olmur.
Ailem.az-ın sizə təqdim etdiyi reseptlə pizza hazırlamaq həm çox asan, həm də ləzzətli olur. Bu reseptlə pizzanın xəmirini özünüz yoğura və əla pizzalar bişirə bilərsiniz.
Xəmiri üçün:
- 4,5 stəkan un
- 2 qaşıq quru maya
- Yarım qaşıq duz
- 2 stəkan ilıq su
- 1 yumurta
- 1 stəkan qatıq
- 1 stəkan süd
- 3-4 qaşıq zeytun yağı
Üzəri üçün:
Rəndələnmiş motzarella və ya holland pendiri
Sosis, göbələk, zeytun və istədiyiniz hər cür ərzaq
Pomidor sousu üçün:
- 2 qaşıq tomat pastası
- 1 kasa ilıq su
- 2 diş sarımsaq
- Ədviyyatlar
Hazırlanma qaydası:
Evdə pizza hazırlayarkən xəmiri də özünüz yoğursanız çox gözəl olar. İncə xəmir üçün isə bu resepti yoxlamalısınız.
Xəmir üçün olan vəsaitləri qarışdırın və yumşaq bir xəmir əldə edin. Üzərini nazik sellofanla bağlayıb 15-20 dəqiqə saxlayın.
Mayalanan xəmirinizi dəzgahın üzərinə un səpdikdən sonra əlinizlə basaraq yayın. Pizza xəmiri yayarkən əlinizi unlamağı unutmayın.
Pizza xəmirini təxminən boşqab ölçülərində yaydıqdan sonra qaba qoyaraq çəngəllə xəmiri bir neçə yerindən dəlin. Belə etdikdə o, qabarmayacaq və hər yanı bərabər bişərək incə olacaq. Daha sonra onun üzərinə sous sürtün. Ən üstə isə pizza vəsaitlərini yerləşdirin. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcə sobada pendirlər qızarana qədər 20-30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3449   Tarix: 27 mart 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

turlar.az

kosmetika mehsullari hamilelikde qidalanma gelinlikler geyimlər idmandan sonra ne yemek lazimdi quru yemekler ürək damar və qan sistemi kosmetika prostat novruza aid hakistalar azerb clpaq qadinlari qu quşu dieta