Fərqli dad: qozlu şirniyyat – HAZIRLANMA QAYDASI

Fərqli dad: qozlu şirniyyat – HAZIRLANMA QAYDASIÇay sevərlər onu şirniyyatla içməyi xüsusilə xoşlayırlar. Ailem.az hər dəfə fərqli dad axtarışında olanlara yeni resept təqdim edir.

Qozlu şirniyyat

Lazım olanlar:

2 stəkan yarım un

Kərə yağı

1 stəkan süd

Yarım çay qaşığı soda

1 çay qaşığı duz

İri çəkilmiş qoz

2 stəkan şəkər tozu

2 stəkan su

Yarım limonun suyu

Hazırlanması:

Şəkər tozu, su və limon suyunu qazana töküb ocağa qoyun, qaynamağa başladıqda odunu alın. 20 dəqiqə daha qaynadın. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını bir kasada əlinizlə əzin. Un, soda, duz və südü əlavə edib yumşaq xəmir halına gəlincəyə qədər yoğurun. Yarım saat saxlayıb, xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qoparın. Yumurta şəklinə saldıqdan sonra ortasını oyub, içinə çəkilmiş qoz qoyub bağlayın. Əlinizdə təkrar yuvarlayın. Yağladığınız soba qabına düzün. 180 dərəcə qızdırılmış sobada qızarıncaya qədər bişirin. Sobadan çıxardıqda isti şərbəti üzərinə töküb servis boşqabına yığın. Üzərlərinə çəkilmiş qoz səpərək servis edin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6928   Tarix: 18 fevral 2018
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

turlar.az

hamilelikde qidalanma kosmetik vasiteler geyim və ayaqqabılar bitki dərmanları tük tökən qüsl almaq qaydası dil haqqinda atalar sozu kosmetika novruza aid hakista pomidor orqazm haxisda nağıllar