Fərqli dad: qozlu şirniyyat – HAZIRLANMA QAYDASI

Fərqli dad: qozlu şirniyyat – HAZIRLANMA QAYDASIÇay sevərlər onu şirniyyatla içməyi xüsusilə xoşlayırlar. Ailem.az hər dəfə fərqli dad axtarışında olanlara yeni resept təqdim edir.

Qozlu şirniyyat

Lazım olanlar:

2 stəkan yarım un

Kərə yağı

1 stəkan süd

Yarım çay qaşığı soda

1 çay qaşığı duz

İri çəkilmiş qoz

2 stəkan şəkər tozu

2 stəkan su

Yarım limonun suyu

Hazırlanması:

Şəkər tozu, su və limon suyunu qazana töküb ocağa qoyun, qaynamağa başladıqda odunu alın. 20 dəqiqə daha qaynadın. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını bir kasada əlinizlə əzin. Un, soda, duz və südü əlavə edib yumşaq xəmir halına gəlincəyə qədər yoğurun. Yarım saat saxlayıb, xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qoparın. Yumurta şəklinə saldıqdan sonra ortasını oyub, içinə çəkilmiş qoz qoyub bağlayın. Əlinizdə təkrar yuvarlayın. Yağladığınız soba qabına düzün. 180 dərəcə qızdırılmış sobada qızarıncaya qədər bişirin. Sobadan çıxardıqda isti şərbəti üzərinə töküb servis boşqabına yığın. Üzərlərinə çəkilmiş qoz səpərək servis edin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6866   Tarix: 18 fevral 2018
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj instagram yaz geyimleri 2025 sade makiyaj sekilleri qazan katleti pirojna reseptləri zoğal mürəbbəsi hazırlanması qis geyimleri efsaneler şirin qoğal baldiza aid haxisda bayatilar tərəzi bürcü