Fransızsayağı ət (foto resept)
Tərkibi:
Dana əti-1,5 kq
Soğan-6 ədəd
İstiot-duz
Kəklikotu
"Best Cow" kərə yağı- 50 q
"Zeytun bağları" zeytun yağı-50 q
Un-5 x.q
Süd- 2 stəkan
Qaymaq- 2 stəkan
Parmezan pendiri- 150 q
Duz
Hazırlanması:
Fransızsayağı ət (foto resept)
İlk olaraq əti xırda-xırda doğrayıb üzərinə duz istiot səpirik. İstiot zövqə görə qara və qırmızı istiotların qarışığı da ola bilər.
Üzərinə kəklikotu səpip 2 saat saxlayırıq.
Fransızsayağı ət (foto resept)
3 ədəd soğanı dördkünc, 3 ədəd soğanı isə yumru-yumru doğrayırıq. Parmezan pendirini sürtkəcin iri gözündən keçiririk. Zeytun yağında dördkünc doğradığımız soğanı qızarana qədər qovurub bir qaba yığırıq. İndi isə sousu hazırlayaq. Tavaya kərə yağını əlavə edib əridirk.
Fransızsayağı ət (foto resept)
Üzrinə un əlavə edib dəyanmadan qarışdırırıq. Ən azından 3 dəqiqə qovurmaq lazımdır. Sonra südü yavaş-yavaş əlavə edirik. Mütləq dəyanmadan qarışdırmaq lazımdır ki, un yumrulanmasın. Sonda üzərinə qaymağı əlavə edib 3 dəqiqə odda saxlayıb götürürük.
Fransızsayağı ət (foto resept)
5 dəqiqə keçdikdən sonra üzərinə sürtkəcdən keçirdiyimiz sousu əlavə edib yaxşı-yaxşı qarışdırırıq.
Fransızsayağı ət (foto resept)
Bişirəcəyimiz qaba folqa kağızı qoyub, zeytun yağı ilə yağladıqdan sonra üzərinə yumru doğradığımız soğanı əlavə edirik.
Fransızsayağı ət (foto resept)
Bir sıra ət düzüb üzərinə qızartdığımız soğanı əlavə edirik. Yenidən qalan əti düzürük.
Fransızsayağı ət (foto resept)
Sonda sousu da əlavə edib 150-180 dərəcədə 1 saat bişiririk.
Fransızsayağı ət (foto resept)
Yeməyimiz hazırdır.
Fransızsayağı ət (foto resept)
Nuş olsun!