Gilaslı tort

Gilaslı tortƏrzaqlar:

Biskvit üçün:Gilaslı tort

4 ədəd yumurta

4-5 ədəd qoz ləpəsi

25 q kərə yağı

3/4 st şəkər tozu

3/4 st un

Krem üçün:

400 q krem pendir

200 q qaymaq

4-5 x.q şəkər tozu

Şirə üçün:

1/3 st su

1/3 st şəkər tozu

Ç.q ucunda vanil

Arası üçün:Gilaslı tort

500 q albalı, gilas (təzə ya da konserv olunmuş)

Hazırlanması:

Şirəni hazırlayaq. Şəkər tozu ilə suyu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.

Şəkər əriyib qaynamağa başlayan kimi götürürük. Şirəni qoyuruq soyuyur.

Gilaslı tortBiskviti hazırlayaq. Yumurtanı mikserlə çalırıq.

Gilaslı tortŞəkər tozunu əlavə edib qatılaşana qədər çalırıq.

Gilaslı tortƏlənmiş unu az-az əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırırıq.

Gilaslı tortQozu bıçaqla xırda doğrayıb, xəmirə əlavə edib qarışdırırıq.

Gilaslı tortDiametri 26 sm qab götürüb hər yanını yaxşı yağlayırıq.

Gilaslı tortXəmiri tokürük.

Gilaslı tort180 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqəyə bişiririk. Bişən kimi çıxarmayın sobanı sondürün 5-10 dəqiqə içində qalsın. Sonra çıxarın.

Gilaslı tortİlıq olanda qabdan çıxardırıq.

Gilaslı tortTamam soyuduqdan sonra bıçaq vasitəsilə iki hissəyə bölürük.

Gilaslı tortKremi hazırlayaq. Krem pendirini, şəkər tozunu və qaymağı mikserlə çalırıq.

Kremimiz hazırdır.

Gilaslı tortQaba mətbəx sellofanı sərib biskvit layının birini qoyub şirəni qaşıqla hər tərəfinə tokürük.

Gilaslı tortSonra qabdan çıxarıb kremləyirik. Gilasın tumunu çıxarıb yan-yana kremin üstünə yığırıq.

Gilaslı tortKremdən 2-3 x.q gilasın üstünə töküb yayırıq.

Gilaslı tortİkinci layı da qoyub üstünü və yanlarını kremləyirik.

Gilaslı tortTortun üstünü zövqə görə bəzəyirik.

Gilaslı tort4-5 saat soyuducuda qaldıqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4034   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

makiyaj instagram reseptler aksessuarlar yay paltarlari yataqda qonaq otaqlarinin dizayni dırnaqlara qulluq kosmetika bayati aslan baldıza aid hakışta usaq seirleri oyunlar