Gilaslı tort

Gilaslı tortƏrzaqlar:

Biskvit üçün:Gilaslı tort

4 ədəd yumurta

4-5 ədəd qoz ləpəsi

25 q kərə yağı

3/4 st şəkər tozu

3/4 st un

Krem üçün:

400 q krem pendir

200 q qaymaq

4-5 x.q şəkər tozu

Şirə üçün:

1/3 st su

1/3 st şəkər tozu

Ç.q ucunda vanil

Arası üçün:Gilaslı tort

500 q albalı, gilas (təzə ya da konserv olunmuş)

Hazırlanması:

Şirəni hazırlayaq. Şəkər tozu ilə suyu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.

Şəkər əriyib qaynamağa başlayan kimi götürürük. Şirəni qoyuruq soyuyur.

Gilaslı tortBiskviti hazırlayaq. Yumurtanı mikserlə çalırıq.

Gilaslı tortŞəkər tozunu əlavə edib qatılaşana qədər çalırıq.

Gilaslı tortƏlənmiş unu az-az əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırırıq.

Gilaslı tortQozu bıçaqla xırda doğrayıb, xəmirə əlavə edib qarışdırırıq.

Gilaslı tortDiametri 26 sm qab götürüb hər yanını yaxşı yağlayırıq.

Gilaslı tortXəmiri tokürük.

Gilaslı tort180 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqəyə bişiririk. Bişən kimi çıxarmayın sobanı sondürün 5-10 dəqiqə içində qalsın. Sonra çıxarın.

Gilaslı tortİlıq olanda qabdan çıxardırıq.

Gilaslı tortTamam soyuduqdan sonra bıçaq vasitəsilə iki hissəyə bölürük.

Gilaslı tortKremi hazırlayaq. Krem pendirini, şəkər tozunu və qaymağı mikserlə çalırıq.

Kremimiz hazırdır.

Gilaslı tortQaba mətbəx sellofanı sərib biskvit layının birini qoyub şirəni qaşıqla hər tərəfinə tokürük.

Gilaslı tortSonra qabdan çıxarıb kremləyirik. Gilasın tumunu çıxarıb yan-yana kremin üstünə yığırıq.

Gilaslı tortKremdən 2-3 x.q gilasın üstünə töküb yayırıq.

Gilaslı tortİkinci layı da qoyub üstünü və yanlarını kremləyirik.

Gilaslı tortTortun üstünü zövqə görə bəzəyirik.

Gilaslı tort4-5 saat soyuducuda qaldıqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3914   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar yaz geyimleri 2025 hamiləlik bakirəliyin pozulması elme aid atalar sözləri yemisan faydasi dini qadin geyimleri cinsi elaqe haxista vətənə aid bayatı masturbasiya arıqla