Gilaslı xamalı piroq
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
2,5 st un
200 q xama
1 yumurta
0,5 ç.q soda
0,5 ç.q duz
0,5 st şəkər tozu
Üstü üçün:
1 st tumu çıxarılmış gilas(konserv olunmuş ya da təzə)
0,5 st şəkər tozu
200 q xama
Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq.Xama ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.
Sonra yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Sodanı və duzu əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Ələnmiş unu əlavə edib qarışdırırıq.
Əlimiz ilə xəmiri düzəldirik. Normal xəmir olacaq. Əgər əlinizə yapışsa əlavə olaraq 1 x.q un töküb düzəldin.
Diametri 24-26 sm olan qab götürürük. Qabı yağlayıb un səpirik.
Xəmiri qabın içinə yayırıq. Elə yaymaq lazımdır ki, yanları hündür olsun.
Gilasın üstünə üstlük üçün olan şəkər tozundan 1 x.q səpib qarışdırırıq.
Gilası xəmirin üstünə düzürük.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişiririk.
Piroq bişənə qədər üstü üçün qalan şəkər tozu ilə xamanı mikserlə 5-10 dəq çalırıq.
Çaldığımız üstlüyü piroqu sobadan çıxardan kimi üstünə yayırıq.
Piroqu yenidən sobaya qoyuruq. 15 dəqiqə də bişdikdən sonra götürürük.
Az ilıqlaşanda tavadan çıxarıb düz qaba qoyuruq.
Soyuduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!









Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı
Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV
Ev heyvanı ilə eyni yataqda yatanlara ciddi xəbərdarlıq
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti
3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir
Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir
Efirləri sponsorları olanlar ələ keçirib' - Əməkdar artist
Kim Kardaşyan süni intellekt səbəbindən imtahandan kəsildi