Gilaslı xamalı piroq
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
2,5 st un
200 q xama
1 yumurta
0,5 ç.q soda
0,5 ç.q duz
0,5 st şəkər tozu
Üstü üçün:
1 st tumu çıxarılmış gilas(konserv olunmuş ya da təzə)
0,5 st şəkər tozu
200 q xama
Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq.Xama ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.
Sonra yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Sodanı və duzu əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Ələnmiş unu əlavə edib qarışdırırıq.
Əlimiz ilə xəmiri düzəldirik. Normal xəmir olacaq. Əgər əlinizə yapışsa əlavə olaraq 1 x.q un töküb düzəldin.
Diametri 24-26 sm olan qab götürürük. Qabı yağlayıb un səpirik.
Xəmiri qabın içinə yayırıq. Elə yaymaq lazımdır ki, yanları hündür olsun.
Gilasın üstünə üstlük üçün olan şəkər tozundan 1 x.q səpib qarışdırırıq.
Gilası xəmirin üstünə düzürük.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişiririk.
Piroq bişənə qədər üstü üçün qalan şəkər tozu ilə xamanı mikserlə 5-10 dəq çalırıq.
Çaldığımız üstlüyü piroqu sobadan çıxardan kimi üstünə yayırıq.
Piroqu yenidən sobaya qoyuruq. 15 dəqiqə də bişdikdən sonra götürürük.
Az ilıqlaşanda tavadan çıxarıb düz qaba qoyuruq.
Soyuduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Xəyanət bir seçimdir və sözlə deyil, əməllə ölçülür' - Minadan iddialı açıqlama
Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz
Kişi qadını incidirsə, demək ki, qadın nəsə edib' - Nadirdən qalmaqallı açıqlama
Aşıq Namiq bu kanalda çalışacaq
Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Bizi artıq birlikdə görmürsünüz, çünki...' - Pərviz Türkandan danışdı
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr