Həkim arıqlamağa kömək edən SİRRİ AÇDI
Tibb elmləri doktoru, immunoloq Vladislav Jemçuqov arıqlamaq istəyən hər kəsə dünya şöhrətli balerina Maya Plisetskayanın pəhrizini tövsiyə edib.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, "Moskva Danışır" radiostansiyasına müsahibəsində həkim səbəbləri belə izah edib:
"O, həmişə deyirdi ki, həddindən artıq çəki həmişə kalorili qidalanmanın artması və enerji xərclənməsinin azalması ilə əlaqələndirilir".
Jemçuqovun sözlərinə görə, ofis işçiləri adətən gündə orta hesabla 1,5 min kalori sərf edirlər.
"Əgər orta yaşlı bir adam 1,5 mindən az kalori qəbul etsə, arıqlayacaq. Kalorinin miqdarı 1.5000-dən çox olarsa, sağlam və heç bir diabet xəstəliyi olmayan insan kökəlməyə başlayacaq".
Ekspert onu da əlavə edib ki, qida miqdarının azaldılması ilə də arıqlaya builməyən insan mütləq həkimə getməli, qanda şəkərin, hemoqlobin və hormonların səviyyəsini, cinsiyyət orqanları və tiroid vəzini yoxlatdırıb müayinə olunmalıdır.
"Hər şey qaydasındadırsa, karbohidrat miqdarını təyin etməlisiniz" , - deyə immunoloq qeyd edib.
Mütəxəssis sonda arıqlamağa təşviq edən məhsulları adını açıqlayıb. Onun sözlərinə görə, çəki atmaq istəyən insanlar pəhrizə qatıq, kefir, turşu kələm və çay göbələri əsaslı içkilər əlavə etməlidirlər.
Aytən Məftun /publika.az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış
Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır
Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb
Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq
Rəqsanə ev dustaqlığına buraxıldı
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir
Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar
İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin
Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət