Kahının müalicəvi xüsusiyyətləri
Kahı ideal arıqlamaq üçün dietik qida hesab olunur. Bununla yanaşı, kahı həm də bənzərsiz müalicəvi xüsusiyyətlərə də malikdir.
Ürək-damar sistemi üçün faydalıdır. C vitamini və beta-karoten xolesterinin oksidləşməsinin və xolesterol lövhələrin formalaşmasının qarşısını alır. Öz növbəsində, kalium duzu ürəyin, qaraciyər, böyrəklər və mədəaltı vəzin işini tənzimləyir.
A və C vitaminin əla mənbəyidir.
Aşağı kalorili və yağ tərkiblidir.
Tərkibində faydalı omega-3 yağ turşuları var, orqanizmin hüceyrələri üçün həyat əhəmiyyətlidir (xüsusilə beyin, gözün tor qişası və sperma üçün ), həmçinin , bütün bədənə sinir impulslarının ötürülməsini tənzimləyir.
Qan şəkəri üçün faydalıdır. Bununla əlaqədar qanda şəkərin səviyyəsini nizamlamaq istəyənlər üçün əla qida sayılır.
Yuxusuzluğa kömək edir.
Qələvi məhsuldur. Minerallar orqanizmdən toksinləri çıxartmağa və turşu-qələvi balansını normallaşdırmağa kömək edir. Bu da enerji potensialı artırır və bütövlükdə bədənin sağlamlaşmasına kömək edir.
Kahı fol turşuları ilə zəngindir. Bu da hamilə qadınlar, uşaqlar və yaşlı insanlar üçün faydalıdır.
Antioksidantlar üzün dərisinə təsir edir, yaşlanma prosesini gecikdirir. Xərçəng xəstəlikləri riskini azaldır.
Əla həzm olunandır. Sellüloza həzm prosesini stimullaşdırır, orqanizmdən şlakları təmizləyir.
f PaylaşKurslar.az kurslar