Kakoslu keksin HAZIRLANMA QAYDASI

Kakoslu keksin HAZIRLANMA QAYDASIAile.lent.az ləzzətli hind qozlu (kakoslu) keksin hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Ərzaqlar:

½ stəkan duzsuz kərə yağı
1 stəkan qara şəkər tozu
½ stəkan ağ şəkər tozu
2 yumurta
1 paket vanil
3 stəkan un
1 paket soda
1 çay qaşığı duz
½ stəkan ayran
½ stəkan ilıq su
3 stəkan rəndələnmiş hind qozu
3 stəkan krem şanti

Hazırlanması:

Sobanı əvvəlcədən 350 dərəcədə isidin.

Qara şəkər, ağ şəkər tozu və kərə yağını açıq, yumşaq bir krem olana qədər 5 dəqiqə qarışdırın. Yumurtaları əlavə edib qarışdırın. Vanili də qataraq qarışımı qarışdırın.

Orta boy başqa bir qabda un, kakao tozu, soda və duzu yaxşıca çırpın. Unlu qarışımın yarısını digər qarışıma əlavə edərək yavaşca qarışdırın. Sıra ilə ayran və suyu da əlavə edin. Daha sonra yerdə qalan unlu qarışımı da tökərək qarışdırmağa davam edin.

Sonra xəmiri 16 yumru keks kimi ayırıb soba qabına düzün. Keksləri qoyarkən aralarında iki barmaq qədər boşluq qoyun ki, bişərkən yayılanda bir-birinə yapışmasın. 15 dəqiqə bişirin.

Kakosu soba qabına yayın. Krem şantini kekslərin üzərinə tökün və sonra digər keksi üstünə qoyaraq iki keksi birləşdirin. Hamısını etdikdən sonra keksləri hind qozunun üstündə yuvarlayın.

Süfrəyə vermədən əvvəl soyuducuda saxlayın. Soyuducuda qapalı qablarda 1 həftə saxlaya bilərsiniz.

Mətbəx     Baxılıb: 3445   Tarix: 01 mart 2017
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

turlar.az

kosmetik vasiteler yaz geyimleri 2025 qadın geyimi gəlinlik və toy dəbi yuxu yozmalar goz altı qırışlar qadin dunyasi.az kosmetika kondom nedir arxadan olmaq oğlan evine aid hakisda hesaplama ana haqqinda bayati