Kal Əncir Mürəbbəsi

Kal Əncir MürəbbəsiƏncir ağacından yetişməmiş əncirləri yığaraq ləzzətli mürəbbə hazırlaya bilərsiniz. Evdar.az kal əncir mürəbbəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Tərkibi:

1 kq yaşıl kal əncir
1.5 kq şəkər tozu (zövqə görə bir az daha az qoya bilərsiniz)
1.5 l su
1 ədəd çubuq darçın
10 dənə mixək
yarım limonun suyu
soyuq buzlu su
5 litr su
2 stəkan söndürülməmiş əhəng
Hazırlanma qaydası:

İlk öncə kal yığılmış əncirləri bol suda yaxşıca yuyun. Daha sonra sərt olan saplaq hissəsini bıçaqla kəsin. Ənicləri nazik bir çöplə deşin. Çöp şişi bir tərəfindən batırıb digər tərəfindən çıxarın. Bu proses əncirlərin acılığının çıxması üçündür. Daha sonra əncirləri suyla dolu dərin qazana töküb qaynadın. Qaynayan zaman üzərinə bir ağırlıq yerləşdirin (bir qazan qapağı və ya boşqab kimi ağır). Hamısı bərabər şəkildə qaynayıb acılığı çıxsın deyə. Bu vaxt ərzində buzlu su hazır edin. Qaynayıb acısı çıxan əncirlərin suyunu boşaldıb buzlu soyuq suyun içərisinə tökün. Buzlu soyuq suda 10 dəqiqə saxladıqdan sonra suyunu dəyişin və yeni suda bir gecə gözlədin.

Eyni zamanda əhəng suyunu da hazırlayın. Böyük bir qabda 2 stəkan əhəng və 5 litr su töküb qarışdırın. Ən azı 5 saat belə saxlayın. Vaxt bitdikdə suyu bulandırmadan əhəngli suyun üstündən götürüb əncirlərin üzərinə tökün. Əncirləri 12 saat əhəngli suda saxlayın. Əhəngli sudan çıxardığınız əncirləri bol suda təxminən 5 dəfə yaxşıca yuyun. Daha sonra əncilrəri bir-bir əlinizlə sıxaraq suyunu çıxarın. Bu müddətdə əncirlərin forması dəyişib büzüləcək. Qorxmayın! Qaynayan şərbətin içərisinə atdıqda əvvəlki vəziyyətinə qayıdacaq.

Şərbəti üçün 1,5 litr suya 1,5 kq şəkər tozu töküb qaynadın. Şərbətin içərisinə çubuq darçın və dənə mixək töküb, əncirləri də əlavə edin. Təxminən 1 saat qaynadın. Mürəbbəni götürməmişdən əvvəl üzərinə yarım limonun suyunu sıxın. Kal əncir mürəbbəsinin məti duru olduğundan narahat olmayın (kənarda üstü açıq şəkildə 24 saat qaldıqda bərkiyəcək). Ocaqdan mürrəbəni götürüb soyuması üçün 1 gecə kənarda saxlayın. Daha sonra bankalara töküb soyuducuda saxlayın.

Mətbəx     Baxılıb: 2208   Tarix: 15 sentyabr 2021
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gelinlikler toy gecesi kosmetoloq bulka reseptləri payiz haqqinda insa qırmızı xalça at gucu nece hesablanir cinsi əlaqə prostat penis novruz bayramına aid bakışta qadin saglamlig