Kal Əncir Mürəbbəsi

Kal Əncir MürəbbəsiƏncir ağacından yetişməmiş əncirləri yığaraq ləzzətli mürəbbə hazırlaya bilərsiniz. Evdar.az kal əncir mürəbbəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Tərkibi:

1 kq yaşıl kal əncir
1.5 kq şəkər tozu (zövqə görə bir az daha az qoya bilərsiniz)
1.5 l su
1 ədəd çubuq darçın
10 dənə mixək
yarım limonun suyu
soyuq buzlu su
5 litr su
2 stəkan söndürülməmiş əhəng
Hazırlanma qaydası:

İlk öncə kal yığılmış əncirləri bol suda yaxşıca yuyun. Daha sonra sərt olan saplaq hissəsini bıçaqla kəsin. Ənicləri nazik bir çöplə deşin. Çöp şişi bir tərəfindən batırıb digər tərəfindən çıxarın. Bu proses əncirlərin acılığının çıxması üçündür. Daha sonra əncirləri suyla dolu dərin qazana töküb qaynadın. Qaynayan zaman üzərinə bir ağırlıq yerləşdirin (bir qazan qapağı və ya boşqab kimi ağır). Hamısı bərabər şəkildə qaynayıb acılığı çıxsın deyə. Bu vaxt ərzində buzlu su hazır edin. Qaynayıb acısı çıxan əncirlərin suyunu boşaldıb buzlu soyuq suyun içərisinə tökün. Buzlu soyuq suda 10 dəqiqə saxladıqdan sonra suyunu dəyişin və yeni suda bir gecə gözlədin.

Eyni zamanda əhəng suyunu da hazırlayın. Böyük bir qabda 2 stəkan əhəng və 5 litr su töküb qarışdırın. Ən azı 5 saat belə saxlayın. Vaxt bitdikdə suyu bulandırmadan əhəngli suyun üstündən götürüb əncirlərin üzərinə tökün. Əncirləri 12 saat əhəngli suda saxlayın. Əhəngli sudan çıxardığınız əncirləri bol suda təxminən 5 dəfə yaxşıca yuyun. Daha sonra əncilrəri bir-bir əlinizlə sıxaraq suyunu çıxarın. Bu müddətdə əncirlərin forması dəyişib büzüləcək. Qorxmayın! Qaynayan şərbətin içərisinə atdıqda əvvəlki vəziyyətinə qayıdacaq.

Şərbəti üçün 1,5 litr suya 1,5 kq şəkər tozu töküb qaynadın. Şərbətin içərisinə çubuq darçın və dənə mixək töküb, əncirləri də əlavə edin. Təxminən 1 saat qaynadın. Mürəbbəni götürməmişdən əvvəl üzərinə yarım limonun suyunu sıxın. Kal əncir mürəbbəsinin məti duru olduğundan narahat olmayın (kənarda üstü açıq şəkildə 24 saat qaldıqda bərkiyəcək). Ocaqdan mürrəbəni götürüb soyuması üçün 1 gecə kənarda saxlayın. Daha sonra bankalara töküb soyuducuda saxlayın.

Mətbəx     Baxılıb: 2240   Tarix: 15 sentyabr 2021
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

qadin sayti gözəllik məhsulları kosmetik vasiteler xarici ulduzlar hicab baglama qaydasi otaq dizaynları azərbaycan haqda kosmetika hakışdalar narin faydasi veten haqqinda atalar sozleri atalar sözü kokelmek