Lavaş ağ çörəkdən daha faydalıdır?
Lavaş faydalı məhsuldur, ancaq tamamilə zərərsiz olduğunu düşünməməlisiniz.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri "Живая еда" verilişinin aparıcısı, Çelyabinsk Dövlət Tibb Akademiyasının eksperti Sergey Malozyomov deyib.
"Lavaş adi çörəkdən daha faydalıdır, maksimum 20-30%, yəni kəskin deyil. Bir qayda olaraq lavaşda daha az şəkər istifadə olunur, lakin bəzən çox miqdarda duz da əlavə olunur. Tərkibində şəkərin az olması istisna olmaqla, əslində ağ çörəklə eynidir", - ekspert müsahibəsində qeyd edib.
Malozyomov bildirib ki, lavaşın başqa bir üstünlüyü toxluq hissi verməsidir, bunun sayəsində kiçik dilimlə doyursunuz. Lavaş dürməyi inqredientləri yaxşı saxlayır, odur ki, daha az zərərli sürətli karbohidratlar yeyə bilərsiniz.
Mütəxəssis lavaşın əsasının nişastadan hazırlandığını xatırladıb, dietoloqların dili ilə "gizli şəkər" adlanır, çünki qlükoza molekulları birləşərək bədəndə dərhal sərbəst buraxılır.
Aytən Məftun









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş
Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?
Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ
Murad Arif Brilliant Dadaşova ilə duet oxuyacaq
Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Röya və Elçin klip çəkdirir - FOTOLAR
Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Meyxanaçı Kərim vəfat etdi
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd