Limon mürəbbəsinin hazırlanması

Limon mürəbbəsinin hazırlanmasıÇox dadlı və faydalı desertdir.
Tərkib:
- 9 limon (orta ölçüdə)
- 1200-1500 qr şəkər tozu (zövqünüzə görə)
- 150 ml su
Hazırlanması:
1. Limonun qabıqlarını nazik soyun. Bu qabıqları atmayın, qurudun və şirniyyatlar bişirdikdə istifadə edin.
2. Limonları suya qoyun və 30 dəqiqə saxlayın.
3. Sirop bişirin. Şəkər tozunu su ilə qarışdırın, vam odda şəkər tozu tam əriyənə qədər bişirin.
4. Limonları sudan çıxardın, tikələrə doğrayın, isti siropun içinə əlavə edin, qarışdırın, 1 saat saxlayın.
5. Mürəbbəni vam odda qızdrın və 10 dəqiqə ərzində qaynadın.
6. 6-8 saat saxlayın, sonra yenə 10 dəqiqə ərzində bişirin.
7. Mürəbbəni isti vəziyyətdə sterilizasiya olunmuş bankalara doldurun, qapaqları bağlayın, soyuyana qədər ədyala bükün.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az  

Mətbəx     Baxılıb: 2369   Tarix: 19 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli hamiləlik makiyaj etmek qaydalari royanin oglu praktik məsləhətlər ədəbi guşə vegetativ sinir sistemi qiz evi haxista hakışda qaynana bayatı sevgi