Limon mürəbbəsinin hazırlanması

Limon mürəbbəsinin hazırlanmasıÇox dadlı və faydalı desertdir.
Tərkib:
- 9 limon (orta ölçüdə)
- 1200-1500 qr şəkər tozu (zövqünüzə görə)
- 150 ml su
Hazırlanması:
1. Limonun qabıqlarını nazik soyun. Bu qabıqları atmayın, qurudun və şirniyyatlar bişirdikdə istifadə edin.
2. Limonları suya qoyun və 30 dəqiqə saxlayın.
3. Sirop bişirin. Şəkər tozunu su ilə qarışdırın, vam odda şəkər tozu tam əriyənə qədər bişirin.
4. Limonları sudan çıxardın, tikələrə doğrayın, isti siropun içinə əlavə edin, qarışdırın, 1 saat saxlayın.
5. Mürəbbəni vam odda qızdrın və 10 dəqiqə ərzində qaynadın.
6. 6-8 saat saxlayın, sonra yenə 10 dəqiqə ərzində bişirin.
7. Mürəbbəni isti vəziyyətdə sterilizasiya olunmuş bankalara doldurun, qapaqları bağlayın, soyuyana qədər ədyala bükün.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az  

Mətbəx     Baxılıb: 2664   Tarix: 19 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

turlar.az

maskalar geyim seçimi geyim necə seçməli dirnaqlara qulluq qaydalari röya ayxan asan ariqlamagin yollari stil dərsləri kosmetika sac duzumleri balıq nizami gəncəvi fitat seksual