Limon və qozla ŞƏKƏRLİ PİROQ

Limon və qozla ŞƏKƏRLİ PİROQMəhsullar:
Xəmir:
- 200 qr kərə yağı
- 2,5 stəkan un
- 3 yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 paket qabartma tozu
- 1 çimdik duz
İçlik:
- 1 ədəd iri limon
- yarım stəkan şəkər tozu
- 2 ovuc qoz ləpəsi
- 1 x.q. nişasta
Hazırlanması:
1. Kərə yağını xırda doğrayın, unla oxuşdurun.
2. Yumurtanı şəkər tozu və 1 çimdik duzla mikserlə yaxşı çalın, qabartma tozunu əlavə edin, qarışdırın.  
3. Yağlı-unlu kütləyə yumurtalı kütləni əlavə edin, yaxşı qarışdırın, xəmir yoğurun.
4. Xəmiri 2 hissəyə bölün - biri böyük, biri kiçik, plyonkaya bükün, soyuducuda 1 saat saxlayın.  
4. Limonun sarı qabığını (sedra) sürtgəclə ehtiyatla soyun, ağ qabığını soyun və atın (ağ qabıq acı dad verir). Limonun qalan hissəsini və sedranı qoz və şəkər tozu ilə birlikdə blenderdə qarışdırın, nişasta əlavə edin, qarışdırın.  
5. Formaya kağız sərin, xəmirin böyük hissəsini qoyun, yastıladın, üzərinə içlik qoyun. İçliyin üzərinə xəmirin kiçik hisəssəsini sürtgəcdən keçirin.
6. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 30 dəqiqə bişirin, soyuyandan sonra üzərinə pudra səpmək olar.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2142   Tarix: 21 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

turlar.az

kosmetika mehsullari geyim necə seçməli yay kolleksiyasi qış geyimi tutun faydalari qis geyimleri zirinc faydalari kosmetika vətən haqqında bayatılar ağır itki seksler brusell bakteriyası terezi