Limon və qozla ŞƏKƏRLİ PİROQ

Limon və qozla ŞƏKƏRLİ PİROQMəhsullar:
Xəmir:
- 200 qr kərə yağı
- 2,5 stəkan un
- 3 yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 paket qabartma tozu
- 1 çimdik duz
İçlik:
- 1 ədəd iri limon
- yarım stəkan şəkər tozu
- 2 ovuc qoz ləpəsi
- 1 x.q. nişasta
Hazırlanması:
1. Kərə yağını xırda doğrayın, unla oxuşdurun.
2. Yumurtanı şəkər tozu və 1 çimdik duzla mikserlə yaxşı çalın, qabartma tozunu əlavə edin, qarışdırın.  
3. Yağlı-unlu kütləyə yumurtalı kütləni əlavə edin, yaxşı qarışdırın, xəmir yoğurun.
4. Xəmiri 2 hissəyə bölün - biri böyük, biri kiçik, plyonkaya bükün, soyuducuda 1 saat saxlayın.  
4. Limonun sarı qabığını (sedra) sürtgəclə ehtiyatla soyun, ağ qabığını soyun və atın (ağ qabıq acı dad verir). Limonun qalan hissəsini və sedranı qoz və şəkər tozu ilə birlikdə blenderdə qarışdırın, nişasta əlavə edin, qarışdırın.  
5. Formaya kağız sərin, xəmirin böyük hissəsini qoyun, yastıladın, üzərinə içlik qoyun. İçliyin üzərinə xəmirin kiçik hisəssəsini sürtgəcdən keçirin.
6. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 30 dəqiqə bişirin, soyuyandan sonra üzərinə pudra səpmək olar.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2166   Tarix: 21 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

turlar.az

kosmetik vasiteler toy makiyaji sekilleri hamilelikde qidalanma yay donları 2025 gavalinin xeyri azerbaycan haqqinda qonaq otaqlarinin dizayni kosmetika qardasa aid haxistalar kley lekesi qizliq perdesi janrlar baldiz