Limon və qozla ŞƏKƏRLİ PİROQ

Limon və qozla ŞƏKƏRLİ PİROQMəhsullar:
Xəmir:
- 200 qr kərə yağı
- 2,5 stəkan un
- 3 yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 paket qabartma tozu
- 1 çimdik duz
İçlik:
- 1 ədəd iri limon
- yarım stəkan şəkər tozu
- 2 ovuc qoz ləpəsi
- 1 x.q. nişasta
Hazırlanması:
1. Kərə yağını xırda doğrayın, unla oxuşdurun.
2. Yumurtanı şəkər tozu və 1 çimdik duzla mikserlə yaxşı çalın, qabartma tozunu əlavə edin, qarışdırın.  
3. Yağlı-unlu kütləyə yumurtalı kütləni əlavə edin, yaxşı qarışdırın, xəmir yoğurun.
4. Xəmiri 2 hissəyə bölün - biri böyük, biri kiçik, plyonkaya bükün, soyuducuda 1 saat saxlayın.  
4. Limonun sarı qabığını (sedra) sürtgəclə ehtiyatla soyun, ağ qabığını soyun və atın (ağ qabıq acı dad verir). Limonun qalan hissəsini və sedranı qoz və şəkər tozu ilə birlikdə blenderdə qarışdırın, nişasta əlavə edin, qarışdırın.  
5. Formaya kağız sərin, xəmirin böyük hissəsini qoyun, yastıladın, üzərinə içlik qoyun. İçliyin üzərinə xəmirin kiçik hisəssəsini sürtgəcdən keçirin.
6. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 30 dəqiqə bişirin, soyuyandan sonra üzərinə pudra səpmək olar.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2133   Tarix: 21 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

turlar.az

geyim necə seçməli yaz geyimleri 2025 qadın geyimi adların mənası fitness uc baci dolmasi usaq sampunlari kosmetika sac duzumleri burcler masturbasiya nedir vicdan novruz bayramı